YouTube'un Rewind 2018 Videosu "Rekor" Kırdı

YouTube'un yeni yayınladığı Rewind 2018 videosu, Justin Bieber'i bile geçti, Google'ı üzen bir rekora imza attı!

YouTube'tan "dislike rekoru"

YouTube'un en çok "beğenmeme" alan videosu, düne kadar Justin Bieber'ın 2009'da çıkardığı single Baby idi. Videonun aldığı beğenmeme sayısı, 9,89 milyona ulaşmıştı. Ancak YouTube'un kendi yüklediği Rewind 2018 videosu, bu rekoru kırdı. Google'ın videosu, şu an itibariyle 10,1 milyon beğenmemeyi geçmiş durumda.

YouTube'un içerik oluşturucuları kutlayan Rewind videoları, 2010'da ortaya çıkmıştı ancak son birkaç senede işler pek yolunda gitmedi. En popüler içerik oluşturucuların birkaçı, tartışmalara konu oldu ve YouTube'un yeni gelenlere davranışı eleştirildi. En tartışmalı yıllardan biri olan 2018 geride kalırken birçok kullanıcı, geçtiğimiz aylar içerisinde gerçekleşen daha olumlu şeylerin videoya eklenmesini bekliyordu, T-Series ve PewDiePie arasındaki savaş gibi. Ancak bu seneki Rewind videosu, Fortnite referanslarına sıkışıp kalmasıyla ve geride kalan yılı yeteri kadar yansıtmamasıyla büyük hayal kırıklığına yol açtı.

Eleştiriler arasında şunlar yer aldı:

"YouTube geri sarıyor, ancak oyuncuların çoğu twitch yayıncısı."
"Bu yıl gerçekleşen her şeyi, kelimenin tam anlamıyla atlamışlar."
"Youtube izleyicilerinden o kadar kopmuş ki, artık eğlendirmiyor bile."
"Bekleyin ... bu insanlar da kim?"
"P E W D I E P I E. Nerede."

Justin Bieber'ın Baby klibi yaklaşık 8 senedir platformda yüklü durumda ve 10 milyon beğenmemeye ancak ulaşıyor. Klibin beğenmeme oranı ise yüzde 50 civarında. YouTube'un Rewind 2018 videosu ise sekiz günden kısa bir sürede bu rekoru kırdı ve üstelik yüzde 80'in üzerinde beğenmeme oranına sahip.

YouTube'un Rewind 2018 videosu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? YouTube gerçekten de izleyicilerinden koptu mu?

Okuyucu Yorumları