SADES Diablo İnceleme

130 desibellik SADES Diablo oyuncu kulaklığını inceledik!

CHIP Online Notu 83
  • Hafif
  • Yüksek ses seviyesi
  • RGB ışıklandırmalar
  • Mikrofon
  • Malzeme kalitesi
  • Yapı itibariyle herkese uygun değil
  • Ses izolasyonu

Oyuncular için aksesuarlar geliştiren SADES, bir süre önce yine konuğumuz olmuştu hatırlarsanız. SADES'den daha önce T-Power ve Spellond Pro kulaklıkları incelemiştik. Marka, bu kez de başka bir kulaklıkla konuğumuz, ancak ürün ailesinde yalnızca kulaklıkların bulunmadığını da bu noktada belirtelim. Markanın oyunculara özel ürünleri arasında fare, klavye ve mouse pad'ler de yer alıyor.

Bugünkü inceleme konumuz ise SADES Diablo oyuncu kulaklığı olacak. Özellikle 130 db gibi oldukça güçlü bir sinyal gürültü oranı sahibi olan bu kulaklık, çıkış noktasını da bu yönüyle sağlıyor diyebiliriz.

SADES Diablo, oyuncu kulaklığından yüksek ses performansı sağlamak isteyen oyunculara hitap ediyor ve bunu rakip modellere kıyasla daha uygun fiyatlı olarak sunmayı amaçlıyor. Diablo, SADES'in resmi internet sitesinde 584 TL fiyatla bulunabiliyor. Fiyat olarak hemen kıyaslayacak olursak, kısa bir süre önce incelediğimiz ASUS ROG Delta'yı örnek gösterebiliriz. Zira 127 db seviyesinde bir sinyal gürültü oranına sahip olan ROG Delta'nın fiyatı yaklaşık 1500 TL dolaylarında. Bu anlamda fiyat olarak Diablo'nun daha uygun bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz, ancak elbette 2 model arasında belli başlı başka farklar da var. Bunların başında da malzeme kalitesi ve tasarım çizgisi geliyor. Şimdi Diablo'nun tasarımına daha yakından bakalım.

SADES Diablo Tasarım

SADES Diablo Tasarım

Diablo, genel hatlarıyla plastik yapıda bir kulaklık oluyor. Gerek kulak yastıkları gerek kulak başlıklarıyla ve kafa bandıyla beraber plastik yapıyı gözeten kulaklık, kulak köprüsünde de silikon malzemeye yer veriyor. Bu sayede oldukça da hafif olduğunu söyleyebiliriz, kulaklığın ağırlığı 300 gram seviyesinde. Ayrıca yine fazlasıyla esnek yapıda. Kulaklığı iki yana sonuna kadar esnetebiliyorsunuz. Bunlar bir kulaklık için güzel artılar ancak, plastik malzeme kalite bakımından göze hoş gelmiyor. Öte fazla kulak yastıkları da ayarlanabilir başlıklara sahip olmadığı için bazı kullanıcılarda boşluk bırakacak ve bu da kulaklığın sağlam durmadığını hissetmelerine neden olacak. Özellikle tıpkı klavye ve farede olduğu gibi kulaklıklarıyla bütünleşmek isteyenler için bu hoş bir durum olmayabilir.

SADES, Diablo'da tasarım olarak ışıklandırmalı bir yapıyı da gözetmiş. RGB ışıklandırmaya sahip olan kulaklığın bu renklerini uzaktan kumandası üzerinden değiştirebiliyorsunuz. 2.2 metrelik plastik kablosu üzerinde yer alan bu kumanda üzerinde ayrıca ses ayarı ve mikrofon kontrolü de sağlayabiliyorunuz. Benzer ayarlar yine kulak başlarına da getirilmiş. Bunlardan sağ taraftakiyle sesi ayarlayabiliyor, sol taraftakiyle de ışığı kapatabiliyorsunuz.

SADES Diablo Performans

SADES Diablo Performans

SADES Diablo'nun kulak üniteleri 40 mm büyüklüğünde. Sol kulak ünitesinin içinde gizli durumda bir mikrofon da yer alıyor. Mikrofon esnek yapısıyla kolayca ayarlanabiliyor, kullanılmadığı durumlarda da gizlenebiliyor.

Bu arada mikrofonun çok yönlü olduğunu ve ses performansıyla gayet başarılı olduğu bilgisini verelim. Dip ses engellemesi ve patlamamasıyla başarılı bulduk. Benzer performans elbette kulaklıklar için de geçerli.

Başta da söylediğimiz gibi SADES Diablo, 130 db gibi oldukça sağlam bir sinyal gürültü oranı sunuyor ve böylece özellikle yüksek ses performansı elde etmek isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Özellikle FPS gibi oyunlarda adım takibi yapan oyuncular için önemli bir noktaya basan kulaklık, Realtek Gaming Audio yongasını kullanıyor.

Kulaklığı ses performansıyla beğendik, ancak ses izolasyonu bakımından kaçak verdiğini de söylemek lazım. Bu da bazen dikkatinizin dağılmasına sebebiyet verebiliyor. Bu anlamda eğer laptop'ta oyun oynuyorsanız fan sesi zaman zaman olumsuz etkileyebilir. Veya yine çevrenizde nispeten gürültü varsa, bu da etkileyici olabilir. Bu durumda sesi yükseltmeniz gerekiyor, fakat uzun soluklu oyun seanslarında veya müzik dinlerken bu durumda da yüksek sesten rahatsız olabilirsiniz.

Bu arada son olarak merak edenler için söyleyelim, kulaklığın bir yazılımı da var ve bununla ses için birtakım ayarlar yapabiliyorsunuz. Ayrıca yine kulaklık üzerindeki USB konnektör de altın kaplamaya sahip.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek, SADES Diablo, yüksek ses performansı almak isteyen oyuncular tarafından tercih edilebilecek bir kulaklık oluyor. Özellikle 130 db yüksek sinyal gürültü oranıyla dikkat çeken kulaklık, malzeme kalitesi ve ergonomik eksiklikler bakımından ise bizden eksi puan alıyor. Ancak ergonomik eksiklikler kişiden kişiye göre farklılık gösterecektir. Bu anlamda önceden denemenizin yararı olacaktır kanaatindeyiz. Diablo'nun fiyatı ise başta da söylediğimiz gibi 584 TL olarak SADES'in resmi internet sitesinde belirtilmiş durumda.

Kimler Almalı

Özellikle yüksek ses seviyesine sahip bir oyuncu kulaklığı arayanlar SADES Diablo'yu değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Daha uygun fiyatlı kulaklık arayanlar Plantronics RIG 400HS modelini de tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli SADES Diablo
Ürün Markası Sades
CHIP Online Notu
83
TipKulak üstü
BağlantıKablolu
Sürücü Boyutu40 mm
Frekans Tepkisi20 – 20000 Hz
Kablo Uzunluğu2.2 m
BağlantılarUSB
Ağırlık300 gr.
Okuyucu Yorumları