Steelseries Arctis 1 Wireless İnceleme

Steelseries'in başarılı modeli Steelseries Arctis 1 şimdi de Wireless modeliyle kablosuz. İnceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Kablosuz bir ürün için gayet hafif
  • Hem oyunlar hem müzik için yeterli ses performansı
  • Dışarıda kullanıma uygun
  • 20 saat pil dayanımı
  • Fiyatı avantajı değil
  • MicroUSB'den şarj oluyor

Steelseries'in Arctis 1 modeli geçtiğimiz aylarda incelemiş ve hatırlayabileceğiniz gibi oldukça beğenmiştik. Giriş seviyesi oyuncu kulaklıkları pazarında başarılı modellerden olan Arctis Raw'u alıp Arctis 3, 5 ve 7 modellerinin sürücüleriyle birleştiren, üstüne ürünü dışarıda kullanmak için gereken yapısal güçlendirmeleri de bünyesinde taşıyan Arctis 1 kendi sınıfının en güçlü ürünlerinden biri durumunda. Steelseries de bu potansiyeli alıp, bizleri kablolardan kurtarmaya karar vermiş olacak ki şimdi aynı ürünün Wireless versiyonuyla karşımızda.

Arctis 1 Wireless, kablolu modelle kıyaslandığında pek çok yenilikle beraber geliyor. Genel görüntüsü ise ağabeylerine bir hayli benziyor. Elbette giriş seviyesi bir kulaklıktan bahsediyoruz, haliyle üretim maliyetlerini aşağıda tutmak için baş köprüsü ve RGB ışıklandırma (Arctis 5) gibi bazı şeylerden tasarruf edilmiş.

Arctis 1 Wireless'ın en önemli özelliği Bluetooth yerine 2.4 GHz kablosuz bağlantı kullanması. Bunun avantajlarını biliyorsunuz, neredeyse kayıpsız bir ses aktarımı sağlıyor. Bunun yanında dezavantajı ise telefonlarda kullanmak adına bir USB Type-C adaptöre ihtiyaç duyması oluyor. Bu adaptör de ufak sayılmaz, telefonunuzun altına takılıyor, ancak kolayca bağlanıyor. Kaybetmek kolay mı, ben kaybedeceğimi düşünmüyorum açıkçası. Ancak dikkat etmekte yarar var. Ayrıca cihazın kutusunda bir USB Type-A, bir adet de Aux kablosu bulunuyor.

Kulaklıkta kullanılan 40mm sürücüler 10Hz-6.5Khz arasında frekans tepkisine sahip. Kumaş kulak yastıkları yeterince rahat, baş köprüsü de yeterince kaliteli ve dayanıklı. Çelik baş yastığı kullanımı dayanıklılık konusunda ileri bir adım olmuş.

Bataryalara rağmen ürünün halen son derece hafif olduğunu belirtmek gerekiyor. Müzik kalitesi son derece yeterli, yine de bu fiyat düzeyinde daha kaliteli ses sunabilen (kablolu) alternatifler mevcut. 2.4 GHz adaptörü ile 9 metrelik bir çekim alanına sahip olan ürünün tam şarjda dayanım süresi ise 20 saat. Bu süre de son derece yeterli.

Özetle

Arctis 1 Wireless, beraberinde getirdiği özellikler sebebiyle artık ucuz bir model değil. 800 TL fiyatla bulunabilen ürün bu açıdan Arctis 5 ile Arctis 7 arasında yerleşmiş durumda. Bu durumda öncelikleriniz önem kazanıyor. Fakat sonuç olarak kablosuz bir ürün için gayet hafif olması, hem oyun hem müzikler için ideal ses performansı sunması ve 20 saatlik pil dayanımı ile dış kullanımlar için de uygun olmasıyla gayet beğendiğimizi söylememiz gerek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Steelseries Arctis 1 Wireless
Ürün Markası SteelSeries
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları