XPG Invader Kasa İnceleme

ARGB aydınlatma, iyi donanım desteği ve temperli camlı PC kasası XPG Invader'ı detaylıca inceledik!

CHIP Online Notu 88
  • Geniş sıvı soğutma seçeneği
  • SSD yerleşimleri
  • Üst ve yan panelde manyetik toz filtresi
  • Sessiz ve serin yapı
  • Sağlam yapı
  • Temperli cam panel
  • RGB şerit
  • ARGB desteği
  • Kablo yönetimi daha geniş olabilirdi

XPG Invader Kasa özellikleri ve ölçüleri merak ediliyor. Yıllardır bilgisayar donanımlarının yanı sıra elbette bu bileşenleri bir araya getirdiğimiz bilgisayar kasalarını da inceliyoruz. Daha önceleri de elbette etkileyici kasa tasarımlarına şahit olduk, ancak özellikle son dönemde artan RGB çılgınlığı ile beraber PC kasalarının da çehresinin iyiden iyiye değiştiğine tanık oluyoruz.

Tabii ki herkesin bu ışıklandırma konusundan memnun olmadığı aşikar, pek çok PC kullanıcısı hala sade tasarımları arıyor, ancak açıkçası artık ışıksız cihaz bulmak pek bir zor.

RGB Işıklandırma

Öte yandan üreticiler, sınırlı sayıda da olsa bu seçenekleri göz artı etmiyorlar elbette, ayrıca bu RGB ışıklandırmaları kapatma seçeneğine her zaman sahipsiniz. Fakat bir ürüne RGB ışıklandırma eklemek, kuşkusuz fiyatını "3 – 5 kuruş" da olsa yukarı oynatıyor. O nedenle eğer RGB ışıklandırma istemiyorsanız alternatiflere yönelmek daha doğru olacak.

XPG Invader Kasa, Fiyatı İle Dikkat Çekiyor

Bugün yakından bakacağımız XPG'nin Invader Mid-Tower kasası ise diğer pek çok RGB destekli kasaya göre daha bütçe dostu bir model olarak öne çıkıyor. XPG markasını zaten artık oyun piyasası yakından tanıyor. ADATA marka şemsiyesi altında bulunan ve oyunculara özel ürünlere yer veren XPG'den daha önce RAM kitlerinden SSD'lerine kadar çok sayıda ürünü incelemiştik. Bugün inceleyeceğimiz Invader oyuncu kasası ise, yine bu ürünler arasında dikkat çekici modellerden biri oluyor.

XPG Invader Özellikleri Neler?

XPG Invader Özellikleri Neler?

İlk etapta XPG Invader'ı tasarımıyla değerlendirecek olursak, gördüğünüz gibi elimizdeki model beyaz renkli bir gövdeye sahip. Bu rengiyle pek çok modelden fark yaratan kasa, klasik tasarımı tercih edenlere özel olarak siyah renkli modelini de bulunduruyor.

Dış görünüşüyle oldukça sağlam yapıda olan Invader, dış katmanda çok az plastik yüzey içeriyor. Ön yüzde XPG logosunun yer verildiği sağlam bir metal plaka bulunduran kasa, arka tarafta ise tabana monte edilmiş PSU haznesiyle günümüz standartlarına göre oldukça geleneksel görünüyor aslında.

Ön taraftaki mıknatıslarla tutturulan kapağı kaldırdığınızda burada 3 adede kadar 120 mm veya 2 adet 140 mm fan yerleştirebileceğiniz fan gözleri karşımıza çıkıyor. Hemen önünde de toz filtresi yer alıyor.

Kasanın yan paneli temperli cam olurken, diğer taraf ise yine metalik yan kapaktan ibaret. Bu yan kapağın bir bölümüne hava menfezi konumlandırılmışken, içeri toz almasını önlemek adına diğer taraftan bir toz filtresi de unutulmamış.

Kasanın üst kısmında baktığımızda burada da 2 adet 120 mm'lik fan yerleştirebileceğiniz alanı görüyorsunuz. Bu açıklığa da üst kısımdan manyetik bir toz filtresi ile destek sağlanmışken, kasanın üst ön tarafında kolay erişim için USB 3.0 portlarının bulunduğunu görmek mümkün. Burada yine kulaklık ve mikrofon girişi, güç ile reset butonu ve RGB kontrol tuşu bulunuyor.

Son olarak kasanın altına da baktığımızda, burada da 2 kenarda toz filtresi ile korunan PSU ve sabit disklerin konumlandırıldığı alanlarda yine havalandırma mazgallarını görüyoruz.

XPG Invader İç Tasarım Detayları

XPG Invader İç Tasarım Detayları

Şimdi de XPG Invader'ın iç yüzüne bakalım.

XPG Invader, halihazırda ön yüzde ve arka tarafta 120 mm'lik birer fan bulunduruyor. Siz dilerseniz diğer fan yüzeylerine kendi fanlarınızı takarak hava sirkülasyonunu arttırabilirsiniz.

Eğer elinizdeki bizdeki gibi bir sıvı soğutma radyatörü yer alıyorsa, bunu 3 farklı yere konumlama şansına da sahipsiniz. İster kasanın ön yüzüne, ister kasanın üst bölümüne isterseniz bizim yaptığımız gibi yan tarafa yerleştirebilirsiniz. Burada tercih tamamen size bırakılmış.

Kasanın yan kapağının altında ise 2.5" SSD'ler için ayrılmış 2 alan görüyorsunuz. Alt kısımda da hem 2.5" hem 3.5" inç diskler için plastik çekmecelere yer verilmiş.

Kurulumunu oldukça basit bulduğumuz XPG Invader'ın kablolama süreci ise biraz can sıkıcı olabiliyor. Kabloları gözden uzak tutmak için biraz uğraşmanız gerekeceğini de söylemek lazım.

Bu arada kablolardan bahsetmişken, XPG Invader'ın RGB ışıklandırma desteğine sahip bir model olduğunu da söyleyelim. Ön tarafta kapağın altında şerit halinde RGB aydınlatmaya yer veren kasa, ARGB denetleyici desteği ile LED şeritleriniz varsa veya RGB destekli fanlarınız varsa, bunları da renk oyunlarına dahil etme olanağı tanıyor. Böylece tümünü kasanın üzerindeki RGB kontrol tuşu ile yönetebiliyorsunuz.

Son olarak XPG Invader'da Mini-ITX, Micro-ATX ve ATX form faktöründe anakartlara yer verebildiğinizi de söyleyelim.

XPG Invader Performansı Nasıl?

XPG Invader Performansı Nasıl?

Evet, XPG Invader'ı genel hatlarıyla tanıdığımıza göre şimdi biraz performansından söz edelim. Ancak önce elbette test sistemimizin elemanlarını da gözden geçirelim.

Sistemimizde yer alan işlemci Intel Core i9-9900K oluyor. Asus Prime Z390-A anakart üzerine yerleştirdiğimiz sistem öğelerinde RAM olarak 2 adet 8 GB ve 3200 MHz'lik HyperX Predator DDR4 RGB kullanıyoruz. Depolama olarak ise XPG'nin 1 TB kapasiteli SX8200 Pro M.2 SSD'sini kullanıyoruz. Ayrıca ek olarak yine sistemimizde 240 GB kapasiteli HyperX Fury RGB SSD de yer alıyor. Ekran kartımız da, kısa bir süre önce incelediğimiz Asus ROG Strix Radeon RX 5500 XT O8G Gaming oluyor.

750W'lık Aerocool KCAS güç kaynağından enerji sağlayan sistemde, işlemci soğutucusu olarak Dark AquaForce W240'a yer veriyoruz ve son olarak monitör olarak da FreeSync destekli Asus ROG Strix XG32V monitörü kullanıyoruz.

CHIP Test Sistemi

İşlemci: Intel Core i9-9900K
İşlemci Fanı: Dark AquaForce W240 Water Cooling
Anakart: Asus Prime Z390-A
Bellek: HyperX Predator DDR4 RGB 3200 MHz 2x8 GB
Depolama: XPG SX8200 Pro M.2 SSD 1 TB
Depolama: HyperX Fury RGB SSD 240 GB
Ekran Kartı: Asus ROG Strix Radeon RX 5500XT O8G Gaming
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 750W Modular PSU
Monitör: Asus ROG Strix XG32VQR
Kasa: XPG INVADER
Klavye: Asus ROG Claymore Core
Mouse: Asus ROG Gladius II
Kulaklık: Asus ROG Delta


Bir süredir XPG Invader kasası içinde kullandığımız sistemde daha önce ekran kartımız Radeon RX 5500 XT incelemesini sizlerle paylaşmıştık. O nedenle XPG Invader performansına önce ekran kartı sıcaklığından bahsederek başlayacak olursak, özellikle oyunlarda minimum değerlerde 40 – 44 derecelerde çalıştığını gördüğümüz ekran kartı, maksimum sıcaklıkta ise 77 dereceye ancak ulaşıyor. Öte yandan oyun dışında ekran kartı boşta çalıştığında 29 derece sıcaklığı gösterdiğini de söyleyelim.

İşlemci sıcaklığı ise ise yine benzer seviyelerde seyrediyor. Sistem boştayken aldığımız minimum sıcaklık 27 derece olurken, yük altında maksimum ısısı ise 84 derecelerde seyrediyor.

Elbette kasanın gürültü seviyesini de ölçümlemeyi ihmal etmedik. XPG Invader, sessiz kasalardan biri oluyor. Sistem boştayken 34 dBA gütültü üreten kasa, yük altında ise 38 dBA'i ancak buluyor. Eğer fanları tam hızda çalıştırırsanız ise alacağını değer 40 dBA civarlarında oluyor.

Özetle

XPG Invader, genel hatlarıyla güzel bir kasa modeli oluyor. Doğal haliyle her yanı RGB ışıklandırmayla kaplı kasa yapılarından daha sade, ancak destek imkanı tanımasıyla tercihe göre çeşitlilik kazanabilecek olan model, malzeme kalitesi ve yapı taşlarıyla ise, fark yaratmaktan çok klasik yolu tercih ediyor diyebiliriz. Bu anlamda devrimci bir model değil, ancak tamamen rekabetçi olarak nitelendirmek doğru olacak.

XPG Invader Kasa Fiyatı Ne Kadar?

XPG Invader şu an piyasada 495 TL fiyatla bulunabildiği bilgisini de verelim ve incelememizi burada noktalayalım.

Kimler Almalı

Temperli cam yapıya sahip, RGB destekli, geniş sıvı soğutma seçeneği, donanım desteği içeren ve hava sirkülasyonu iyi bir kasa arayan kullanıcılar XPG Invader'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

XPG Invader'a alternatif olarak daha önce incelediğimiz Sharkoon TG4 RGB ve CoolerMaster MasterBox MB511 modellerini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli XPG Invader
Ürün Markası XPG
CHIP Online Notu
88
Form Faktor Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Genişleme Yuvaları 4 adet
Fan Desteği Ön (120 mm x 1), Arka (120 mm x 1)
PSU Uyumluluğu 225 mm
GPU Uyumluluğu 400 mm
CPU Fan Uyumluluğu 170 mm
Boyutlar 470 x 206 x 482 mm
Okuyucu Yorumları