Doğrudan mesaj göndermeyi sağlamak

Yeni bir e-posta yazdıktan sonra bir kısa yol kullanarak e-postanızı göndermek istiyorsunuz. Fakat Thunderbird farenizi kullanmanız gerektiğine dair bir uyarı mesajı görüntülüyor. Peki, sorun ne olabilir?

Doğrudan mesaj göndermeyi sağlamak

Thunderbird'ün [Ctrl] + [Enter] kısa yolunu kullandığınızda uyarı mesajı göstermesinin amacı; bitmemiş olan bir e-postayı göndermemenizi istememesinden kaynaklanıyor. "Send" görevi ön tanımlı seçenek olarak geldiğinden beri "Enter"a basarak dağıtım işleminizi onaylayabilirsiniz.

Uyarı mesajlarını "Do not show this window again" seçeneğini aktif hale getirerek kalıcı olarak gösterilmemesini sağlayabilirsiniz. Bu seçeneği uygulamak için gelişmiş yapılandırma ayarlarını kullanmak ise alternatif diğer bir yol. "Tools | Options" yolunu izleyerek "Advanced" kategorisini açın. Buradaki "General" sekmesine geçerek "Config Editor"e tıklayın. "Filter" alanına aşağıda görmüş olduğunuz kodu yazın.

mail.warn_on_send_accel_key

Ardından değeri ayarlamak için girdinin üzerine çift tıklayın. Buradaki "true" ön tanımlı olarak gelen seçenek. Değeri "false" yaparak uyarı mesajlarının görüntülenmemesini sağlayabilirsiniz. Diyalog penceresini kapatarak yapılandırma ayarlarını "OK" tuşu ile onaylayın. Değiştirmiş olduğunuz ayarlar artık etkin olarak uygulanacak, yani uyarı mesajları gösterilmeyecektir. Eğer ileride uyarı mesajlarının görüntülenmesini isterseniz yaptığımız ayarları tekrarlayarak değeri "true" olarak atayın.

Okuyucu Yorumları