Facebook'ta Engellendiniz mi? İşte Anlamanın Yolu

Facebook'ta bir kişinin sizi engelleyip engellemediğini nasıl anlayabilirsiniz? İşte izlenecek yollar.

Facebook'ta engellendiniz mi?

Facebook'ta birinin sizi engellediği düşüncesi, bazılarımız için sıkıntılı bir durum. "Sizi Facebook'ta kimler engeledi?" sorusu, kolay cevap alabileceğiniz bir soru değil. Aşağıda cevabı bulmanıza yardımcı olacağız.

Arama İşlevini Kullanın

Engellendiniz mi, yoksa sadece arkadaş listesinden mi çıkarıldınız? Bunu anlamak için arkadaşınızı Facebook'ta aratın. Bunun için en üstteki arama kutusunu kullanın.

Sonuçlar göründüğünde Kişiler üzerine tıklayın. Engellendiyseniz, arkadaşınız sonuçlar arasında görünmeyecek. Ancak sadece arkadaş listesinden çıkarıldıysanız, profili kısmen de olsa (gizlilik ayarlarına göre) görebileceksiniz.

Bunun ardından sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyle ortak bir arkadaşınızın profiline gidin. Bu ortak arkadaşınızın arkadaş listesine göz atın. Tümünü Gör'e tıkladığınızda ortak arkadaşlarınızı göreceksiniz. Listeye göz atın veya "Arkadaşları Ara" kutusuna arkadaşınızın adını yazın. İsmini ve profil fotoğrafını görebiliyorsanız, engellenmediğinizden emin olabilirsiniz.

Göremiyorsanız, arkadaşınız sizi engellemiş olabileceği gibi hesabını dondurmuş da olabilir.

Önceki Facebook Mesajlarına Bakabiliyor musunuz?

Söz konusu arkadaşınızın profilinize yazıp yazmadığını hatırlamaya çalışın. Bu tür paylaşımları arkadaş olmasanız da görmeniz gerekiyor. Ancak engellendiyseniz, kişinin fotoğrafı yerine bir soru işareti görünecektir. İsminin yerinde siyah kutular da görebilirsnizi.

Facebook Messenger'ın uygulaması bazen engellenmiş hesapları gösterebiliyor, bu yüzden mesajları web üzerinden kontrol edin.

Arkadaşınızın hesabını askıya almadığını nasıl anlayacaksınız? Silinen profillerin adı çoğu zaman hiç görünmeyecektir. Bu durumda isim yerinde "Facebook Kullanıcısı" görürsünüz.

Engellendiğinizden Emin Olmak

Yüzde 100 emin olmanın yolu, direkt olarak sormaktan geçiyor. Ancak bunu muhtemelen yapmak istemeyeceksinizdir, bu yüzden farklı yollara bakmak daha iyi gibi görünüyor. Arkadaşınızı diğer sosyal ağlarda da takip ediyorsanız, bunlarda da engellenip engellenmediğinize bakın.

Engellenmemiş iseniz, Twitter veya Instagram'dan ona bir mesaj yazabilirsiniz. Ancak çıkışmak yerine, arkadaşınızı merak ettiğinizi belirtin. Bir ortak arkadaşınıza danışarak profilin silinip silinmediğini öğrenebilirsiniz, ancak bunu yaparken de dikkatli olun.

Okuyucu Yorumları