Instagram rehber özelliği nedir? Rehber bağlama nasıl yapılır? 

Instagram rehber özelliği ile tanıdıklarınızı uygulamada kısa sürede bulabilirsiniz. Peki Instagram rehber bağlama işlemi nasıl yapılır? "Instagram Rehberdeki Kişileri Bulmuyor" sorununun çözümü nedir? Adım adım rehber bağlama yollarını anlattık.

Instagram rehber özelliği nedir? Rehber bağlama nasıl yapılır? 

Instagram rehber özelliği nedir? Rehber bağlama nasıl yapılır? sorusunun yanıtı sıkça merak ediliyor. Popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, tüm dünyada aktif bir şekilde kullanılır. Video ve fotoğraf paylaşma platformu olan bu uygulamaya bilgisayar ve akıllı telefonlar üzerinden ulaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız ve tanıdıklarınızla takipleşerek onların paylaştığı fotoğraf ve videoları görebilirsiniz.

Tanıdıklarınızın Instagram hesaplarına ulaşmak için uygulamaya rehberinizi bağlayabilirsiniz. Bu sayede rehberinizde kayıtlı olan kişilerin Instagram hesaplarına kolayca ulaşarak takip edebilirsiniz. Bu yöntem arkadaşlarınız ile sosyalleşmenin pratik ve basit yollarından biridir.

Rehber senkronizasyonu yapılan Instagram hesaplarını görebilir ve istediklerinize takip isteği gönderebilirsiniz. Kapalı hesap kullanan kullanıcıların takip isteğini kabul etmesiyle o hesapları takip edebilirsiniz. Açık hesaplarda takip işlemi direkt olur ve takip isteklerinin kabul edilmesini beklemenize gerek kalmaz. Instagram rehber senkronizasyon yaparken kullanıcılar çeşitli sorunlar ile karşılaşabilir. Bu sorunlardan en yaygın olan biri ise “Instagram Rehberdeki Kişileri Bulmuyor” sorunudur. Bu sorunla karşılaşan kullanıcıların sorunu çözmek için çeşitli yöntemlere başvurur.

Instagram Rehber Özelliği Nedir?

instagram

Fotoğraf ve video paylaşma platformu olan Instagram’ın dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunur. Bu platformda hesabı olan kullanıcılar, tanıdıkları ve arkadaşlarıyla sosyalleşebilmeleri için takipleşmeleri gerekir. Birbirini takip eden iki hesap, paylaşılan video ve fotoğrafları görebilir. Ayrıca, fotoğraf ve video beğenme, yorum yapma özellikleri takip edilen hesaplarda kullanılabilir. Çok sayıda hesap bulunan bu platform üzerinde tanıdıklarınıza ulaşmak için rehber bağlama özelliğini kullanabilirsiniz. Instagram hesabı ile senkronizasyonu yapılan telefon numaraları, rehber bağlama özelliğinde çıkan listede sıralanır. Arkadaşlarınız ve tanıdıklarınızın Instagram hesaplarına ulaşmak için rehber senkronizasyonu yapabilirsiniz. Rehberinizde bulunan kişilerin Instagram hesaplarına ulaşabilmeniz için hesapların rehber bağlantısının yapılmış olması gerekir.

Akıllı Telefonlardan Instagram Hesabına Rehber Nasıl Bağlanır?

Rehberinizde numarası bulunan Instagram kullanıcılarına pratik bir şekilde rehber özelliğini kullanarak ulaşabilirsiniz. Bu özellik sayesinde Instagram hesabı ile telefon numarası bağlanır. Hesabınızda telefon numarasını aktifleştirdiğinizde numaranızın olduğu diğer Instagram kullanıcıları hesabınızı görebilir.

Android ve IOS cep telefonlarında kullanılan Instagram uygulaması üzerinden hesabınıza telefon numarasını bağlayabilirsiniz.

  • Uygulama üzerinden hesabınıza giriş yaptıktan sonra profil sayfasına girin.

  • Sayfa üzerinde yer alan üç çizgili sekmeden ayarlar menüsüne ulaşabilirsiniz.

  • Ayarlar menüsünde yer alan hesap kısmına giriş yapın.

  • Açılan menüden rehber senkronizasyonu kısmına girin. “Rehber bağla” tuşunu açarak telefon numaranızı Instagram hesabınız ile senkronize edebilirsiniz.

Bu işlemden sonra telefon numaranız ile Instagram hesabınız bağlanmış olur ve telefon numaranızın olduğu kişiler rehber senkronizasyonu yaptığında sizin Instagram hesabınızı görebilir. Rehber bağlama özelliğine sahip Instagram hesapları telefon numarası ile listelenebilir. Hesabınızın görülmesini istemiyorsanız rehber senkronizasyonu yapılmaz.

Kişilerin Instagram'da senkronize edilmesini istediğiniz zaman durdurmak için ise aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1. Instagram profilinize gidin ve ekranın sağ üst köşesindeki üç çizgiye dokunun.
2. Ayarlar'ı seçin.
3. Hesap'ı seçin.
4. Kişiler Senkronizasyonu'na gidin ve seçeneği kapatın.

“Instagram Rehberdeki Kişileri Bulmuyor” Sorunu Nasıl Çözülür?

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, geniş bir kitleden kullanıcı sayısına sahiptir. Arkadaşlarınızı ve tanıdıklarınızın Instagram hesaplarına ulaşabilmek için rehber bağlama özelliğini kullanabilirsiniz. Rehber bağlama işlemi ile hesabınız ve telefon numaranız birbirine bağlanır. Bu sayede telefon numaranız kullanarak Instagram hesabı bulunabilir. Rehber senkronizasyonu yapan birçok kullanıcının karşılaştığı durumlardan biri ise “Instagram Rehberdeki Kişileri Bulmuyor” sorunudur. Rehberde kayıtlı olan numaralarla eşleşen hesapların listelenmesi gerekirken Instagram kişilere ulaşamayabilir. Bu sorun çeşitli nedenlerle gerçekleşmiş olabilir. Sorunun çözümü için ilk olarak rehber senkronizasyonu kapatıp yeniden bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz. Yapılan senkronizasyon işlemi sırasında bir hata oluşabileceği için yeniden rehber bağlantısı yaparak bu sorun çözülebilir. Ayrıca, anlık gelişen bir sorun olabileceği için rehber bağlantısında kişileri listeleme işlemini birkaç dakika sonra deneyebilirsiniz.