iPhone’da videolara müzik ekleme nasıl yapılır?

iPhone'da videolara müzik eklemek için izlemeniz gereken adımları anlattık. iPhone video müzik ekleme işlemini gerçekleştirebilmek için uygulamalara ihtiyacınız var mı? İşte detaylar...

iPhone’da videolara müzik ekleme nasıl yapılır?

Teknoloji, gün geçtikçe önem kazanan ve hayatın neredeyse her alanında ihtiyaç duyulan temel unsurlardan birisidir. Teknolojinin doğal bir getirisi olan teknolojik cihazların kullanımı da oldukça önemli bir hale gelmiştir. Teknolojik cihazlar arasında oldukça popüler olan cep telefonları, kullanıcıların haberleşme ve araştırma gibi temel işlemleri kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmesine olanak sunar. Cep telefonlarının dikkat çekici özelliklerinden biri de fotoğraf ve video çekimine imkan tanımasıdır.

Üstün fotoğraf çekimi özellikleri ile birçok anı ölümsüzleştiren cep telefonları, video çekimi için de sıklıkla kullanılır. Kesintisiz ve akıcı bir şekilde video çekimi yapılmasına imkan veren cep telefonlarından biri olan iPhone, kullanıcılarının video üzerinde farklı işlemler yapmasına olanak sağlar.

iPhone cihazınızı kullanarak çektiğiniz videolara müzik ekleyebilir, müzik ile hareket kattığınız videolarınızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

iPhone'da Videolara Müzik Ekleme

iPhone kullanıcıların merak ettiği konulardan birisi; iPhone video müzik ekleme işlemini gerçekleştirmek için herhangi bir programa ihtiyaç duyulup duyulmayacağıdır. iPhone video müzik ekleme işlemi doğrudan iPhone ile gerçekleştirilemez. Dolayısıyla videolarınıza müzik eklemek için gerekli olan uygulamayı indirmeniz gerekir.

iPhone video müzik ekleme işlemini gerçekleştirebilmek için ihtiyacınız olan uygulama ‘iMovie’dir. iMovie ile videolarınıza başlık, müzik ve efekt ekleme imkanı yakalayabilirsiniz. 4K videoları da destekleyen iMovie uygulaması ile videonun uzunluğuna göre 100’den fazla fon müziği ekleyebilirsiniz. iMovie uygulamasının sunduğu diğer avantajlardan biri de; videoya yerleşik ses efektleri ekleme ve kendi dış ses kaydınızı yapabilme imkanı sağlamasıdır.

iPhone’da Videolara Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

Sahip olduğunuz iPhone ile elde ettiğiniz videolara çeşitli müzikler ekleyebilirsiniz. iPhone’unuza video ekleme işlemini gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyacağınız iMovie uygulaması, videoya müzik ekleme konusunda duyabileceğiniz ihtiyaçlarınıza cevap verecek niteliktedir. Videolarınızı müzikal ve estetik bir hale getirmek için öncelikle App Store uygulamasını kullanarak iMovie uygulamasını indirmeniz gerekir. iMovie uygulamasını App Store’dan ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. iMovie uygulamasını indirdikten sonra birtakım işlemleri gerçekleştirerek videonuza oldukça kolay bir şekilde müzik ekleyebilirsiniz.

  • iMovie uygulamasını açtıktan sonra başlangıç sayfasına gelmeli ve ‘Proje Oluştur’a dokunmalısınız.

  • Proje oluştur seçeneğine dokunduğunuz andan itibaren video düzenleme projesini başlatmış olursunuz.

  • Bu noktadan sonra aşağı ekranda bulunan ‘Film’i seçmelisiniz.

  • Aynı zamanda işlem yapmak istediğiniz videoyu galerinizden seçmeli ve alt kısımda yer alan ‘Film Oluştur’a dokunmalısınız.

  • Ardından oynatma kafasını videonun başlangıcına taşımalısınız. Oynatma kafasını videonun başlangıcına taşıdıktan sonra videonuza müzik ekleme işlemine geçiş yapabilirsiniz.

  • ‘Ekle’ ve ‘Ses’ seçeneklerine sırası ile dokunarak videonuza müzik ekleyebilirsiniz.

  • Ekranınızda yer alan müzik seçeneklerinden birini seçmeli ve eklemek istediğiniz müziğin parçasına dokunmalısınız.

  • Eklemek istediğiniz müziğin parçasına dokunduktan sonra tekrardan ‘Ekle’ye dokunmalısınız.

  • Tercihleriniz doğrultusunda eklediğiniz müzik, zaman çizelgesinde yani videonun alt kısmında görünür hale gelir.

  • Bahsedilen işlemleri tamamladıktan sonra projeler ekranına geri dönebilirsiniz. Projeler ekranına geri dönmek için ise ‘Bitti’ye dokunabilirsiniz.

Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde seçtiğiniz videoya istediğiniz müzik eklenmiş olur. Düzenlediğiniz videoyu Fotoğraflar uygulamasına kaydetmek istiyorsanız Paylaş simgesine dokunmalı ve ‘Video Kaydet’İ seçmelisiniz. Video kalitesini de seçtikten sonra videonuzu dışa aktarmaya uygun hale getirebilirsiniz. Eğer siz de çektiğiniz videolara farklı müzikler eklemek istiyorsanız iMovie uygulamasından faydalanabilirsiniz.

iPhone kullanıcılarına çeşitli imkanlar sunan iMovie uygulamasını App Store aracılığı ile hızlı bir şekilde indirebilir, bilgisayara ihtiyaç duymadan iPhone’unuz ile videolarınıza pratik bir şekilde müzik ekleyebilirsiniz. Düzenlediğiniz videoları kısa bir zamanda Fotoğraflar uygulamasına aktarabilir, videonun üzerinde dilediğiniz diğer işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: