iPhone'dan bilgisayara video aktarma nasıl yapılır?

iPhone'dan bilgisayara video aktarma nasıl yapılır? sorusunun yanıtı sıklıkla merak ediliyor. Apple, bilgisayara video aktarma işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılarına iki farklı alternatif sunuyor. İşte detaylar...

iPhone'dan bilgisayara video aktarma nasıl yapılır?

Günlük hayatta en çok kullanılan teknolojik cihazlardan biri cep telefonlarıdır. Cep telefonları; haberleşme amacının yanı sıra belge kaydetme, fotoğraf/video çekimi ve sosyal medya kullanımı gibi birçok farklı amaç için kullanılır. Cep telefonlarında bulunan verileri, birtakım amaçlar doğrultusunda bilgisayara aktarmak gerekebilir. iPhone kullanıcısı olarak telefonunuzda bulunan videoları bilgisayarınıza aktarabilir, aktardığınız videoları farklı amaçlar doğrultusunda kullanabilirsiniz.

Apple, bilgisayara video aktarma işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılarına iki farklı alternatif sunar. Bu alternatifler, Windows bilgisayar ya da MAC kullanan kullanıcıların bu konudaki ihtiyaçlarına karşılık verir. iPhone’da bulunan videoları Windows bilgisayarınıza ya da MAC’inize aktarmak için izlemeniz gereken birtakım adımlar bulunur. Bahsedilecek olan adımları izleyerek iPhone’unuzda bulunan videoları bilgisayarınıza kısa bir süre içerisinde aktarabilirsiniz.

iPhone’dan MAC’e Video Aktarma

mac

Eğer siz de iPhone’dan MAC’inize video aktarmak istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar oldukça açıktır. iPhone’dan MAC’inize video aktarmak için iPhone’unuzu USB kablosu ile MAC’inize bağlamanız gereklidir. iPhone’unuzu MAC’inize bağladıktan sonra bilgisayarınızdan Fotoğraflar uygulamasını açmalısınız. Açmış olduğunuz Fotoğraflar uygulamasında iPhone'unuzda bulunan fotoğrafları ve videoları barındıran İçe Aktar ekranı bulunur.

Eğer İçe Aktar ekranı otomatik olarak görüntülenmiyorsa Fotoğraflar kenar çubuğundan aygıtın adına dokunabilirsiniz. Bu noktadan sonra iPhone cihazınızı varsa parolasını kullanarak açmanız gerekir. iPhone’unuzu açtığınız anda "Bu Bilgisayara Güvenilsin Mi?" İfadesini görebilirsiniz. Bu ifadeyi gördüğünüz takdirde ‘Güven’e dokunarak işleminize devam edebilirsiniz. Videolarınızı nereye aktarmak istediğinizi seçtikten sonra ‘Seçilenleri Aktar’a tıkayarak video aktarma işlemini tamamlayabilirsiniz.

iPhone’dan Windows Bilgisayara Video Aktarma

iPhone’dan Windows bilgisayarınıza video aktarmak için öncelikle iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağlamanız gerekir. iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağladıktan sonra Windows Fotoğraflar uygulaması vasıtası ile istediğiniz videoyu bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Bilgisayarınıza video aktarmadan önce bilgisayarınızda iTunes’in son sürümünün yüklü olduğundan emin olmalısınız. Dolayısıyla bilgisayarınızda iTunes 12.5.1’den sonraki sürümlerin yüklü olması gerekir.

  • iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağladıktan sonra iPhone’unuzun kilidini açmalısınız.

  • Ardından bilgisayarınız vasıtası ile Fotoğraflar uygulamasını açmak için ‘Başlat’a dokunmalısınız.

  • ‘Başlat’a dokunduktan sonra ‘Fotoğraflar’ı seçmeniz gerekir.

  • Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra ‘İçeri Aktar’ı ve ardından ‘USB Cihazından’ı seçmelisiniz.

  • Yönergeleri izledikten sonra bilgisayarınıza aktarmak istediğiniz videoları ve videoları kaydedeceğiniz konumu seçme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Algılama ve aktarma işleminin gerçekleşmesi için birkaç dakika beklemeniz gerekebilir. iPhone’unuzdan aktarmak istediğiniz videoların cihazda bulunduğundan emin olmanız gerekir. iPhone’unuza ilişkin adımları da izledikten sonra İphone’dan Window bilgisayara video aktarma işlemini tamamlayabilirsiniz.

iPhone’daki Videoların Windows ile En Üst Düzeyde Uyumluluğa Sahip Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Eğer siz de iPhone’unuzdan Windows bilgisayarınıza aktardığınız videoların en üst düzeyde uyumluluğa sahip olmasını istiyorsanız gerekli olan adımları izlemelisiniz. İzlemeniz gereken adımlardan ilki; iPhone’dan Ayarlar uygulamasını açmaktır. Ayarlar uygulamasını açtıktan sonra Kamera’ya, Kamera’ya dokunduktan sonra da ‘Biçimler’e dokunmanız gerekir. Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra ‘En Uyumlu’ya dokunabilirsiniz. En Uyumlu’ya dokunduğunuz takdirde çekeceğiniz videolar artık JPEG ve H.264 biçiminde olur. iPhone kullanıcılarının karşılaştığı problemlerden biri de aktarılan videolarda görülen bazı hatalardır. Windows bilgisayarınıza aktardığınız videoların yönü ters olabilir. Yönü ters olan videoları düzeltmek için iTunes’a ekleyebilir, videoların doğru yönde oynatılmasını sağlayabilirsiniz.

iPhone’dan Bilgisayara Video Aktarmanın Diğer Yolları

iPhone’unuzdan bilgisayarınıza video aktarmak için anlatılanların yanı sıra birtakım çeşitli yollar da bulunur. Örneğin; MAC’inize hızlı bir şekilde video göndermek için AirDrop’u kullanabilirsiniz. Aynı zamanda videoları sabit disk ya da SD karttan macOS için Fotoğraflar’a aktarabilirsiniz. Time Machine’i kullanarak da videolarınızı harici sabit bir sürücüye yedekleyebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: