iTunes ile fotoğraf aktarma nasıl yapılır? (iTunes ile bilgisayara fotoğraf atma)

iPhone, iPad ve iPod cihazlarınızda bulunan fotoğrafları bilgisayarınıza oldukça kolay bir şekilde aktarabilirsiniz. iTunes ile bilgisayara fotoğraf aktarmak için izlemeniz gereken adımları yazımızdan öğrenebilirsiniz. İşte detaylar...

iTunes ile fotoğraf aktarma nasıl yapılır? (iTunes ile bilgisayara fotoğraf atma)

iPhone, iPad ve iPod cihazlarınızda bulunan fotoğrafları bilgisayarınıza oldukça kolay bir şekilde aktarabilirsiniz. MAC ve Windows bilgisayarınıza iTunes ile fotoğraf aktarmak için izlemeniz gereken bazı adımlar mevcuttur. Siz de bahsedilecek olan adımları izleyerek bilgisayarınıza fotoğraflarınızı aktarabilir, aktardığınız fotoğrafların güvenli bir şekilde muhafaza edilmesini sağlayabilirsiniz. iTunes ile Mac’inize fotoğraflarınızı oldukça pratik bir şekilde aktarabilirsiniz.

iTunes ile Bilgisayara Fotoğraf Aktarma

itunes
  • Mac’inize fotoğraf aktarımı yapmak için öncelikle iPhone, iPad ya da iPod’unuzu bilgisayarınıza herhangi bir USB kablosu ile bağlamanız gerekir.

  • Bağlama işlemini gerçekleştirdikten sonra bilgisayarınıza girerek “Fotoğraflar” uygulamasını açmalısınız.

    Fotoğraflar uygulamasına girdiğinizde, İçe Aktar ekranı ile karşılaşmanız gerekir. İçe Aktar, bilgisayarınıza bağladığınız aygıtınızda yer alan fotoğrafları ve videoları içeren bir ekrandır.

  • Eğer İçe Aktar ekranı ile otomatik olarak karşılaşmadıysanız; Fotoğraflar kenar çubuğunda yer alan aygıtınızın adına tıklayabilirsiniz.

  • Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra aygıtınızı açmanız gerekir. Bu noktada eğer varsa aygıtınızın parolasını girmelisiniz.

  • Aygıtınızın kilidini açtıktan sonra ‘’Bu bilgisayara güvenilsin mi?’’ sorusu ile karşılaşabilirsiniz. Eğer bu soru ile karşılaşırsanız ‘’Güven’’ seçeneğine dokunabilirsiniz.

  • Bu noktada fotoğrafları nereye aktarmak istediğinizi seçmelisiniz. Fotoğrafları nereye aktarmak istediğinizi seçtikten sonra ‘’Şuraya Aktar’’ ögesinin yanında yer alan kutucuktan istediğiniz albümü seçebilirsiniz.

  • Eğer isterseniz fotoğrafları aktarmak için yeni bir albüm de oluşturabilirsiniz. Ardından içe aktarmak istediğiniz fotoğrafları seçmelisiniz.

  • İçe aktarmak istediğiniz fotoğrafları eksiksiz bir şekilde seçtikten sonra ‘’Seçilenleri İçe Aktar’’ seçeneğine ya da ‘’Tüm Fotoğrafları İçe Aktar’’ seçeneğine dokunabilirsiniz.

  • İşlemin tamamlanması belirli bir süreyi bulabilir. iTunes ile Mac’inize fotoğrafları aktardıktan sonra cihazınız ile Mac arasında olan bağlantıyı kesebilirsiniz.

Mac kullanıcılarının yanı sıra Windows kullanıcıları da iTunes fotoğraf aktarma işlemini gerçekleştirme imkanına sahiptir. Fotoğraflarınızı Windows bilgisayarınıza aktarmak için aygıtınızı bilgisayarınıza bağlamalı ve ardından Windows Fotoğraflar uygulamasını kullanmalısınız.

Fotoğraf aktarma işlemine başlamadan önce Windows bilgisayarınızda yer alan iTunes uygulamasının son sürümünün yüklenmiş olduğundan emin olmalısınız. Bu noktada bilgisayarınızda iTunes 12.5.1 ya da bir sonraki sürümün yüklü olması önem arz eder.

  • iTunes son sürümünün yüklü olduğunu teyit ettikten sonra cihazınızı USB kablosu vasıtası ile bilgisayarınıza bağlamalısınız.

  • Eğer cihazınızda parola varsa cihazınızın parolasını girmeli ve cihazınızı açmalısınız. Bilgisayarınıza bağladığınız aygıtınızda ‘’Bu bilgisayara güvenilsin mi?’’ sorusu ile karşılaştığınız takdirde ‘’Güven’’ ya da ‘’İzin ver’’ seçeneğine dokunabilirsiniz.

  • Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra bilgisayarınızın ‘’Başlat’’ düğmesine dokunmalı ve ardından Fotoğraflar uygulamasına girmelisiniz.

  • Ardından sırası ile İçeri Aktar ve USB Cihazından’ı seçerek talimatları takip etmelisiniz.

İlgili talimatları yerine getirdikten sonra içe aktarmak istediğiniz fotoğrafları seçebilir ve bu fotoğrafları kaydedeceğiniz konumu belirleyebilirsiniz. Algılama ve aktarma işleminin tamamlanması birkaç dakikanızı alabilir. Aktarma işlemi tamamlandıktan sonra aygıtınız ile Windows cihazınızın bağlantısını kesebilirsiniz.

Bilgisayara Fotoğraf Aktarmanın Diğer Yolları Nelerdir?

iPhone, iPad ve iPod adlı cihazlarınızda yer alan fotoğrafları iTunes’un yanı sıra farklı yollardan da bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Aygıtınızda bulunan fotoğrafları Mac’inize aktarmak için Airdrop uygulamasından faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda fotoğraflarınızı ve videolarınızı SD karttan ya da herhangi bir sabit diskten faydalanarak macOS için Fotoğraflar’a aktarabilirsiniz.

Bir tarayıcı ya da görüntü yakalama uygulamasından faydalanarak film kamerası ile çekilmiş fotoğraflarınızı içe aktarabilirsiniz. Yine görüntü yakalama uygulamasından faydalanarak görüntünüzü direkt olarak Mac’inizde bulunan herhangi bir klasöre aktarabilirsiniz. Time Machine uygulaması ile fotoğraflarınızı, videolarınızı ve daha birçok farklı dosyanızı harici sabit bir sürücüye yedekleyebilirsiniz. Siz de bahsedilen bu yöntemleri inceleyebilir, bilgisayarınıza fotoğraf aktarmak için size en uygun olan yöntemi belirleyebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: