TikTok’ta keşfet engeli kaldırma ve TikTok keşfet etiketleri

Tiktok keşfet engeli kaldırma adımlarını biliyor musunuz? Aynı içeriği art arda paylaşmak ya da sık sık şikayet edilen bir içeriği paylaşmak gibi nedenler TikTok keşfet engeli almanıza neden olabilir. Peki bu engel nasıl kaldırılır? TikTok keşfet etiketleri nelerdir? İşte detaylar...

TikTok’ta keşfet engeli kaldırma ve TikTok keşfet etiketleri

Tiktok keşfet engeli kaldırma nasıl yapılır? Tiktok keşfet etiketleri ve keşfet engeli ile ilgili detayları anlatıyoruz. Tiktok kullanıcılarının karşılaştığı sorunlardan biri olan keşfet engeli, Tiktok algoritması tarafından belirlenen ve kullanıcılara birtakım kısıtlamalar getiren bir engel çeşididir. Kullanıcıların TikTok etkileşimlerini büyük ölçüde engelleyen keşfet engeli, birtakım kurallara riayet edilmediği takdirde ortaya çıkar. Siz de bahsedilecek olan kurallara dikkat ederek keşfet engeli ile karşılaşmaktan kurtulabilir, Tiktok uygulamasını oldukça verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

TikTok Keşfet Engeli Kaldırma

Öncelikle işe TikTok keşfet engeline sahip olup olmadığınızı belirlemekle başlamalısınız. Tiktok keşfet engeline sahip olduğunuzu anlamak için birtakım sebeplere dikkat etmelisiniz. Örneğin; Tiktok videolarınıza gelen beğeni ve izlenme sayısı oldukça az ise, keşfet engeline sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda paylaştığınız keşfet hashtaglerinin etkileşimlerinize herhangi bir etkisi yoksa, paylaştığınız TikTok videoları şiddet içeriyorsa, videolarınıza gelen yorum sayısı çok azsa ve takipçi sayınız gittikçe azalıyorsa hesabınızda keşfet engeli var demektir.

Tiktok kullanıcılarının merak ettiği bir diğer konu ise Tiktok keşfet engeline sebep olan durumların ne olduğudur. Tiktok keşfet engelinin oluşmasını sağlayan birtakım durumlar mevcuttur. Bu durumlardan en önemlisi, TikTok’ta oluşturduğunuz içeriklerin şiddet içeriyor olmasıdır. Aynı zamanda cinsellik içeren videolar paylaşma, video açıklama kısmında yer alan hakaret içerikli yazılar, politik/siyasi içerikler, sürekli olarak aynı videoyu paylaşma ve videoların sıkça şikayet alması gibi durumlar da keşfet engeline sebep olur.

Oldukça hassas bir yapıya sahip olan TikTok algoritması, bahsedilen durumlara sahip olan kullanıcıların hesabına keşfet engeli tanımlar. Eğer siz de keşfet engeline sahip olmak istemiyorsanız yukarıda bahsedilen işlemleri gerçekleştirmemeye özen göstermeli, TikTok uygulamasını dikkatli bit şekilde kullanmalısınız.

TikTok kullanıcıları için olumlu bir özellik olan keşfet engeli kaldırma işlemi de Tiktok tarafından sunulan imkanlar arasındadır. Siz de keşfet engeline sahip olan hesabınızdan keşfet engelini kaldırabilirsiniz.

  • Keşfet engelini kaldırmak için Tiktok uygulamasına giriş yapmalı ve giriş ekranının sağ alt kısmında yer alan ‘Ben’ kısmına dokunmalısınız.
  • Ardından sağ üst kısımda yer alan üç noktaya dokunmalı ve ‘Destek’ kısmına gelmelisiniz.
  • Destek kısmına geldikten sonra ‘Bir Problemi Rapor Et’ kısmına tıklamalı ve sağ üstte yer alan ikona dokunmalısınız.
  • Ardından ‘Hesabıma tanımlanan TikTok keşfet engelinin kaldırılmasını rica ediyorum’ minvalinde bir destek mesajı oluşturarak TikTok keşfet engelinizin kolay bir şekilde kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

TikTok Keşfet Engeli Ne Zaman Kalkar?

TikTok keşfet engelinin hesaptan tamamıyla kaldırılması için belirli bir süre beklemek gerekebilir. TikTok algoritması tarafından belirlenen keşfet engelinin kaldırılma süresi, hesaptan hesaba farklılık gösterir. Örneğin, TikTok hesabınıza keşfet engeli ilk defa tanımlandıysa keşfet engelinin kaldırılma süresi 7 gündür. İkinci kez uyarı aldığınız takdirde 12 gün, üçüncü kez uyarı aldığınız takdirde 15 gün, dördüncü kez uyarı aldığınız takdirde 18 gün, beşinci kez uyarı aldığınız takdirde ise bu süre 21 gündür.

TikTok Keşfete Düşme Etiketleri

Keşfet engelinden kurtulan TikTok kullanıcıları, TikTok hesabının tekrardan etkileşim almaya başlaması için TikTok keşfete düşme etiketlerinden faydalanır. Siz de bu etiketleri içeriklerinizde paylaşarak videolarınızın keşfete düşmesini sağlayabilir, kısa zamanda takipçi sayınızı ciddi oranda artırabilirsiniz.

Farklı kategorilerde oluşturulan keşfete düşme etiketleri oldukça çeşitlidir. Örneğin, 2022 yılında sıklıkla kullanılan etiketler; başa getirilen hasthtag işareti ile oluşturulan gününfotosu, bugününkaresi, hayat, hayatınrenkleri, biz, beniminsanlarım, keşfet, keşfetetiketi, home, happy, nofilter, handmade, fitness, keşfetedüş gibi çeşitli etiketlerdir. Siz de bu etiketleri kullanarak içeriklerinizin keşfete düşmesini sağlayabilirsiniz. TikTok keşfette yer alan içeriklerin açıklama kısmına göz atarak en popüler etiketleri de görebilirsiniz.