WeTransfer Nedir, Nasıl Kullanılır?

WeTransfer nedir, onu kullanarak PC'den ve telefondan nasıl dosya gönderilir? İşte kullanma kılavuzunuz.

WeTransfer nedir, nasıl kullanılır?

Dosya gönderip almak için çoğumuz, USB bellekler veya diskler yerine çevrimiçi hizmetlerden faydalanıyor. OneDrive, Dropbox, Google Drive gibi hizmetler dosyaları hem saklayıp, hem de paylaşmanıza izin veriyor. Ancak herhangi bir kayıt veya oturum açma işlemiyle uğraşmak istemiyorsanız, WeTranfer sizin için en iyi seçeneklerden bir tanesi.

WeTransfer'in kullanımı oldukça kolay. Peki eposta, bluetooth, USB sürücüler gibi seçenekler dururken neden WeTransfer'i tercih etmek isteyebilirsiniz?

Neden WeTransfer?

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere dosya gönderebilmeniz için kayıt olmanız gerekmiyor. Ücretsiz sürümde 2GB'a kadar olan dosyaları kolayca gönderebiliyorsunuz. USB sürücülerle dosya aktarmanın kendine göre avantajları var, GB'larca boyuta sahip dosyaları göndermek için harici diskler daha uygun olabilir. Ancak 20MB ile 2GB arasındaki dosyaları uzaktaki bir arkadaşınıza hızla göndermek, WeTransfer ile çok kolay.

WeTransfer Neler Sunuyor?

- 2GB'a kadar dosyaları ücretsiz olarak gönderme.

- Birden fazla bir defada gönderebilme.

- Dosya, bir hafta sunucularda saklanıyor.

- Ücretli sürümde 20GB'a kadar dosya gönderme.

- İndirme bağlantısını eposta olarak gönderebilme.

- Dosyanız indirildiğinde bilgilendirilme.

WeTransfer ile Dosya Gönderme

Göndermek istediğiniz dosya veya dosyaları belirledikten sonra tek yapmanız gereken, wetransfer.com adresine gitmek ve şu adımları takip etmek.

- İlk açılışta ücretli ve ücretsiz sürüm arasında seçim yapmanız istenebilir. Take me to Free düğmesine tıklayarak ücretsiz sürümü seçin. Bu sürümde 2GB'a kadar dosyalar gönderebilirsiniz.

- Sol tarafta Add your files bağlantısına tıklayın ve göndereceğiniz dosyaları ekleyin. Birden fazla dosya seçebilirsiniz.

- "Email to" alanına dosyayı göndermek istediğiniz kişinin eposta adresini yazın.

- Your email alanına kendi eposta adresinizi yazın.

- Mesaj eklemek istiyorsanız, Message kısmına bir şeyler yazabilirsiniz.

- Transfer düğmesine basın ve dosyanın karşıya yüklenmesini bekleyin. Dosya büyükse işlemin ne kadar biteceğini ilerleme durumunu takip ederek görebilirsiniz.

Hepsi bu kadar. WeTransfer size dosyayı başarıyla gönderdiğine dair bir eposta gönderecek. Karşı taraf epostayı açıp dosyayı indirdiğinde, bununla ilgili bir eposta daha alacaksınız.

Not: İndirme bağlantısını herhangi birinin tahmin etmesi çok güç olsa da arkadaşınız bağlantıyı paylaşırsa, dosyayı başkaları da indirebilir. Eğer hassas bir veri gönderecekseniz, başka bir hizmetten faydalanabilir veya dosyayı şifreleyebilirsiniz.

Telefondan Dosya Gönderip Alma

Android ve iOS'ta dosya gönderebilmek için WeTransfer'in mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Dosyayı gönderdiğiniz kişi, dosyayı indirebilmek için bu uygulamaya ihtiyaç duymayacak; sadece epostadaki bağlantıya tıklayarak dosyayı indirebilecek.

- WeTransfer uygulamasını açın.

- Göndermek istediğiniz fotoğrafları, videoları veya dosyaları seçin.

- Ekranın üstündeki Next'e tıklayın.

- To alanına dosyayı göndereceğiniz kişinin eposta adresini yazın.

- From alanına kendi eposta adresinizi yazın.

- Dilerseniz Message alanına bir mesaj girebilirsiniz.

- Transfer'e basın.

Dosya aktarımı durumunu gösteren bir ilerleme çubuğu görünecek. Bittiğinde Done düğmesine dokunun. Aktarım sırasında herhangi bir nedenle dosya gönderimini iptal etmek isterseniz, Cancel'a tıklayabilirsiniz.

Not: Telefonunuzdan göndermek istediğiniz dosyalar birkaç MB'tan büyükse, kotanızın tükenmemesi için Wi-Fi üzerinden bağlanmanızı tavsiye ediyoruz.

WeTransfer, 2GB'a kadar dosyaları ücretsiz olarak göndermek için ideal bir hizmet. Ancak daha büyük dosyalar göndermek istediğinizde dosyaları bölmeniz veya farklı bir yöntem / hizmet kullanmanız gerekecektir.

Göndermek istediğiniz dosya tek bir dosya ise ve boyut 2GB'ı aşıyorsa, WinRAR gibi bir program kullanarak dosyayı 2GB'lık parçalara bölebilirsiniz. Birden fazla dosya gönderecekseniz, toplam boyutun 2GB'ı aşmasında bir sorun yok. Bu durumda yukarıdaki adımları tekrarlayarak dosyaları WeTransfer üzerinden ayrı ayrı gönderebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları