WhatsApp silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır? (Android ve iOS)

WhatsApp'ta silinen mesajları geri getirmek için hangi adımları izleyebileceğinizi merak ediyorsanız, yanıtlara yazımızdan ulaşabilirsiniz. Android ve iOS telefonlar için WhatsApp'ta sohbet geçmişini geri getirme yollarını anlattık. İşte detaylar...

WhatsApp silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır? (Android ve iOS)

WhatsApp'ta silinen mesajları geri getirmek için hangi adımları izlemeliyiz? Multimedya paylaşımlarının, günlük konuşmaların ve sesli/görüntülü aramaların yapıldığı WhatsApp, aynı zamanda kullanıcı tarafından silinmediği takdirde geçmiş konuşmaları da sabit tutar. Android ve iOS telefonlar için WhatsApp'ta sohbet geçmişini geri getirme yollarını anlattık.

WhatsApp sohbetleri düzenli olarak yedeklense de bazı sohbet silinmiş ve yedeklenmemiş olabilir. Bu noktada Android ve iOS kullanıcıları, WhatsApp silinen mesajları geri getiren programlar hakkında bilgi sahibi olmak ister.

İşte WhatsApp'ta silinen mesajları iOS işletim sistemine sahip olan Apple telefonlarda ve Android işletim sistemine sahip olan telefonlarda geri getirme yolları...

Whatsapp Silinen Mesajları Geri Getirme (iOS)

iOS telefonlarda silinen WhatsApp mesajlarını geri getirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Yedekleme Kontrol Etme: İlk olarak, WhatsApp ayarlarında yer alan "Soanlardan Yedekle" bölümünden son yedeğin ne zaman alındığını kontrol edin. Eğer silinen mesajlar, son yedekten önce gelmişse, geri getirme şansınız düşük olabilir.

Yedekten Geri Yükleme: WhatsApp, otomatik olarak günlük olarak iCloud'a yedekler. Eğer silinen mesajlarınız son yedekten önceki bir tarihte gelmişse, WhatsApp'u kaldırıp yeniden yükleyerek en son yedeği geri yükleyebilirsiniz. Bunun için WhatsApp'u kaldırın, tekrar yükleyin ve uygulamayı açtığınızda geri yükleme seçeneğini izleyin.

Veri Kurtarma Yazılımları: Eğer iCloud yedeklerinizde de silinen mesajlarınız yoksa, üçüncü taraf veri kurtarma yazılımları kullanarak telefonunuzu taramayı düşünebilirsiniz. Ancak, bu yöntemlerin başarı oranı ve güvenilirliği değişebilir.

Unutmayın ki, veri kurtarma işlemleri her zaman %100 garantili değildir ve bazı durumlarda silinen verileri geri getirmek mümkün olmayabilir. Bu nedenle, önemli mesajları düzenli olarak yedeklemek her zaman iyi bir fikirdir.

Whatsapp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android)

whatsapp

Yedekleme özelliğini kapatan Android kullanıcılarının faydalanabileceği çeşitli yöntemler bulunur. Android kullanıcılarının WhatsApp mesajlarını bulut ve yerel dosyalara kaydeden WhatsApp, yedekleme özelliği aktif olmasa da bu mesajların kurtarılmasını sağlıyor. WhatsApp silinen mesajları geri getirmek için öncelikle var olan mesajları geri yükleme yönteminden faydalanabilirsiniz.

  • Bunun için ilk olarak WhatsApp’ta bulunan konuşmalarınızı yedekleyerek işleme başlamalısınız.

  • Yedekleme işleminden sonra WhatsApp uygulamasını silmeli ve geri yüklemelisiniz.

  • Bahsedilen işlemi gerçekleştirdiğiniz halde aynı problem devam ediyorsa bir diğer yöntemi deneyebilirsiniz.

WhatsApp silinen mesajları geri getirmede kullanılan bir diğer yöntem, Android cihazınızdaki dosya yöneticisine girmektir.

  • Ardından dosya yöneticisinde bulunan WhatsApp klasörüne dokunmalısınız.

  • Bu noktada WhatsApp klasöründe karşınıza msgstore.db.crypt adlı bir dosya çıkacaktır.

  • Gördüğünüz bu dosyanın ismini doğru ve eksiksiz bir şekilde msgstore_BACKUP.db.crypt12 olarak değiştirebilir, dosya ismi değiştirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra Google Drive uygulamasına girmeli ve sağ üst köşeye konumlandırılan üç noktaya dokunmalısınız. Bu noktada karşınıza çıkan WhatsApp yedeklerini temizleyebilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Google Drive tarafından cihazınızda bulunan yedekler sisteme otomatik bir şekilde eklenecektir. Yedek yükleme işlemleri tamamladıktan sonra WhatsApp uygulamasını Android cihazınızdan kaldırmalı ve tekrar yüklemelisiniz.

Tekrar yüklediğiniz WhatsApp uygulamasını açmalı ve gerekli talimatları yerine getirmelisiniz. Bahsedilen bu işlemleri sırası ile yaptığınızda WhatsApp silinen mesajları geri getirme işlemini oldukça yüksek bir ihtimalle geri getirebilirsiniz.

Android Telefonlarda WhatsApp’ta Silinen Mesajları Geri Getirmek İçin Hangi Programlar Kullanılır?

Android cihazınızda bulunan yerleşik araçların haricinde birtakım uygulamalardan faydalanarak WhatsApp silinen mesajlarınızı geri getirebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kullanacağınız uygulamanın verdiği izinlerdir. Dolayısıyla indirme sırasında verilen izinleri ayrıntılı bir şekilde okumalı, güvenlik açısından herhangi bir problem arz etmeyen uygulamadan birini kullanmanız tavsiye edilir. Aksi takdirde silinen mesajları geri getirme amacı ile kullanacağınız program kişisel bilgilerinize ulaşabilir ya da cihazınızda donanımsal ve yazılımsal problemlere sebep olabilir. Dolayısıyla bu noktada oldukça dikkatli olmalı, güvenilirliğini kanıtlamış olan uygulamalardan biri ile işlem yapmalısınız.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: