WhatsApp Web görüntülü konuşma bilgisayardan nasıl yapılır?

WhatsApp Web ile bilgisayar üzerinden görüntülü görüşme yapılabilir. Bunun için izlemeniz gereken adımları ve detayları yazımızda paylaştık. İşte WhatsApp Web ile görüntülü konuşma için ihtiyacınız olan araçlar ve detaylar...

WhatsApp Web görüntülü konuşma bilgisayardan nasıl yapılır?

Erlang programlama dili ile oluşturulan ve ilk olarak 2009’da piyasaya sürülen WhatsApp, anlık bir mesajlaşma uygulamasıdır. Kullanıcılar arasında mesajlaşmayı, aramayı ve haberleşmeyi mümkün kılan WhatsApp, internet bağlantısı ile işlevini yerine getirir ve herhangi bir ücret talep etmez. Birçok farklı işletim sistemi tarafından desteklenen WhatsApp uygulaması, bilgisayar üzerinden de görüntülü konuşma imkanı tanır. WhatsApp bilgisayardan konuşma özelliğinden faydalanmak için ilk olarak WhatsApp Masaüstü uygulamasını bilgisayarınıza yüklemeniz gerekir. WhatsApp Masaüstü uygulamasını yükleyerek herhangi bir ücret ödemeden sevdiklerinizle bilgisayarınız üzerinden sesli ya da görüntülü arama gerçekleştirebilirsiniz.

WhatsApp Web İle Bilgisayardan Görüntülü Konuşma İçin Gerekenler

WhatsApp masaüstünden arama özelliğini destekleyen belirli işletim sistemleri bulunur. WhatsApp bilgisayardan görüntülü arama yapmak isteyen kişilerin Windows 10 64 bit sürüm 1903 ve üzeri Windows sürümlerine ya da macOS 10.13 ve üzeri macOS sürümlerine sahip olması gerekir.

WhatsApp bilgisayar üzerinden görüntülü konuşma yapabilmek için mikrofona ve ses çıkışı cihazına sahip olmanız önem arz eder. Aynı zamanda görüntülü aramaların olmazsa olmazı kameraya da sahip olmanız gerekir. Bunun yanı sıra WhatsApp’ın bilgisayarınızın kamerasına ve mikrofonuna erişebiliyor olması önemlidir. Dolayısıyla bilgisayar üzerinden WhatsApp görüntülü arama yapmadan önce vermiş olduğunuz izinlere göz atmalısınız.

WhatsApp Web’te Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır?

WhatsApp Web üzerinden görüntülü konuşma yapmak için izlemeniz gereken bazı adımlar vardır. WhatsApp Web üzerinden görüntülü konuşma yapabilmek için öncelikle WhatsApp Masaüstü uygulamasını bilgisayarınıza kurmanız gerekir.

  • WhatsApp Masaüstü uygulamasına girerek telefonunuzdan WhatsApp QR kodu okutarak WhatsApp’ınıza giriş yapabilirsiniz.

  • Ardından görüntülü arama yapmak istediğiniz kişiyle bireysel sohbet açabilirsiniz.

  • Görüntülü arama simgesine dokunarak web üzerinden görüntülü arama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • Görüntülü arama sırasında farklı işlemler de gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, mikrofon simgesine dokunarak sesinizi açabilir ya da kapatabilir; kamera simgesine dokunarak da görüntüzü açıp kapatabilirsiniz.

  • Aramayı bitirmek için ise ‘Aramayı Bitir’ simgesine dokunmanız yeterlidir.

WhatsApp web üzerinden direkt olarak görüntülü konuşmanın yanı sıra sesli konuşmadan da görüntülü konuşmaya geçmek mümkündür. Sesli aramadan görüntülü aramaya geçmek için arama esnasında farenizi kamera simgesinin üzerine getirmeniz gerekir.

Ardından kamera simgesine tıklamalı ve sesli arama yaptığınız kişiye görüntülü arama isteği göndermelisiniz. İsteğiniz karşı taraftan kabul edildiği takdirde sesli aramadan görüntülü aramaya geçiş yapabilirsiniz.

WhatsApp Web’te Görüntülü Konuşma Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

WhatsApp web görüntülü konuşma yapmadan önce telefonunuzun ve bilgisayarınızın güçlü bir internet bağlantısına sahip olması gerekir. Aynı zamanda WhatsApp’ı sunulan en son sürüme güncellemelisiniz. WhatsApp web görüntülü konuşma yapmak için cihazınızın görüntülü konuşmayı desteklemesi gerekir. Bu noktada bilgisayarınızın Windows 10 64 bit sürüm 1903 ya da macOS 10.13 sürümleri ve bu sürümlerin üzerinde olması gerekir.

WhatsApp web görüntülü konuşma yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise görüntülü konuşma sırasında kullandığınız bilgisayar ekipmanlarıdır. Bu noktada görüntülü konuşma sırasında kullandığınız kameranın, mikrofonun ve hoparlörün işlevini yerine getiriyor olması önem arz eder. Eğer mikrofon ve hoparlörünüzde herhangi bir sorun tespit ederseniz bilgisayarınızın ses ayarlarına gidebilir, mikrofon ve hoparlör sorunlarını iyileştirebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise mikrofonlu kulaklık kullanımıdır. Görüntülü arama sırasında mikrofonlu kulaklık kullanarak en iyi ses çıkışını elde edebilir, yankı oluşma sorununun önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda kameranızın da kullanılabilir ve iyi bir çözünürlüğe sahip olmasına da özen göstermelisiniz. Son olarak dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise WhatsApp’ın mikrofonunuza ve kameranıza erişimine izin verdiğinizi teyit etmektir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: