Whatsapp Web kod okumuyor sorununun çözümü ve WhatsApp Web kodu bulma adımları

"Whatsapp Web kod okumuyor" sorununu yaşıyorsanız ve WhatsApp Web kodu bulma adımlarını merak ediyorsanız, sizler için adım adım çözüm yollarını anlattık. İşte merak edilen soruların yanıtları ve detaylar...

Whatsapp Web kod okumuyor sorununun çözümü ve WhatsApp Web kodu bulma adımları

Mesajlaşma konusunda en çok tercih edilen uygulamalardan biri olan WhatsApp, gün geçtikçe gelişmekte ve bünyesine birçok farklı özellik katmaktadır. Oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden WhatsApp uygulaması, ücretsiz bir şekilde mesajlaşma imkanı sunmasını yanı sıra sesli ve görüntülü konuşma imkanı da sunmaktadır. Bunun yanı sıra kullanıcılara farklı çıkartmalar, emojiler ve durum paylaşma imkanı sunan WhatsApp uygulaması, hala en popüler uygulamalar arasında yerini korur.

WhatsApp uygulamasının kullanıcılara sunduğu bir diğer imkan ise WhatsApp Web kodudur. WhatsApp web kodu, sevdiklerinizin sizi kısa ve pratik bir şekilde WhatsApp üzerinden eklemesinin en kolay yoludur. Yalnızca kullanıcıya özel olarak oluşturulan WhatsApp kodu ile sevdiklerinizle çok daha hızlı bir şekilde iletişim kurabilir; iş, okul gibi ortamlarda WhatsApp web kodu paylaşma imkanından faydalanabilirsiniz.

WhatsApp web kodunuzu oldukça kolay bir şekilde görüntüleyebilir, bahsedilen ayrıcalıklardan siz de faydalanmaya başlayabilirsiniz. WhatsApp web kodu bulmak isteyen Android ve iPhone kullanıcıları için izlenmesi gereken bazı adımlar bulunur.

WhatsApp Web Kodu Nasıl Bulunur?

whatsapp web
  • Android kullanıcısı olarak WhatsApp web kodunuzu bulmak için öncelikle telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açmalı ve üst üste üç nokta olarak gösterilen ‘’Diğer Seçenekler’’ kısmına dokunmalısınız.

  • Diğer seçeneklere dokunduktan sonra karşınıza çıkan Ayarlar kısmına dokunmalı ve ardından adınızın yanına konumlandırılmış olan QR simgesine dokunmalısınız.

  • iPhone kullanıcısı olarak WhatsApp web kodunuzu bulmak için yine aynı şekilde WhatsApp uygulamasını açmalı ve ardından Ayarlar kısmına dokunmalısınız.

  • Ayarlar kısmına geldikten sonra adınızın yanında gösterilen QR koda dokunarak WhatsApp web kodunuzu bulabilirsiniz.

iPhone kullanıcılarının bu noktada uygulayabileceği farklı yöntemler de bulunur. Bahsedilen yöntem; iPhone 6s modelinin alt modelleri içindir. Eğer iPhone 6s ya da daha yeni modellere sahipseniz ana ekranınızdaki WhatsApp simgesine dokunarak da web kodu bulma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ana ekranınızdan WhatsApp web koduna ulaşmak için WhatsApp simgesine basılı tutmalı ve ardından ‘’Hızlı Eylemler’’ menüsüne gelmelisiniz. Hızlı eylemler menüsüne geldikten sonra ‘’QR Kodum’’a dokunarak WhatsApp web kodunuza ulaşabilirsiniz. Sizler de iPhone ya da Android kullanıcısı olarak bahsedilen adımları izleyerek WhatsApp web kodu bulma işlemini hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

WhatsApp Web Kod Okumuyor Sorunu Çözümü

WhatsApp web koduna ulaşmak isteyen kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı ‘’WhatsApp web kod okumuyor’’ problemi, birtakım adımlar izlenerek halledilebilir. WhatsApp web kodu okumuyor sorununu düzeltmek için bir adet bilgisayara ihtiyacınız olacaktır.

  • Bilgisayarınızı temin ettikten sonra öncelikle ‘’web.whatsapp.com’’ adresine ulaşmalısınız.

  • Ardından bahsedilen adres üzerinden ‘’WhatsApp Web’’ uygulamasını açmalısınız.

  • Bu noktada sizden WhatsApp web kodunuzu okutmanız istenecektir.

  • WhatsApp web kodunuzu okutmak için yukarıda bahsedilen adımları gerçekleştirerek WhatsApp web kodunuza ulaşabilir, bu kodu bilgisayarınıza okutabilirsiniz.

Eğer bu noktada kod okumama sorunu ile karşılaşıyorsanız birkaç farklı yöntem deneyebilirsiniz. Bu yöntemlerden ilki; WhatsApp Web’te açık olan cihazlardan çıkış yapmaktır. WhatsApp Web’te bulunan bir ya da birkaç farklı cihaz, web kodu okumama problemini oluşturabilir. Dolayısıyla ilgili cihazlardan çıkış yaptığınız takdirde WhatsApp web kodu okumuyor sorununun üstesinden gelebilirsiniz.

Bu noktada kullanabileceğiniz bir diğer yöntem, WhatsApp önbelleğini temizlemektir. WhatsApp önbelleğinde uzun süre biriken dosyaları, bu sorunun temel problemi olabilir. WhatsApp önbelleğini temizlemek için telefonunuzun Ayarlar uygulamasına gelmeli ve uygulama yöneticisinden uygulamalarınıza ulaşmalısınız. Uygulamalarınız arasından WhatsApp’ı bulmalı ve ilk olarak Depolama’ya ardından da ‘’Önbelleği Temizle’’ ye dokunarak WhatsApp önbelleğini temizleyebilirsiniz. Eğer iki farklı yöntemi de denediğiniz halde hala aynı sorunla karşı karşıyaysanız farklı ağ bağlantısı kullanabilir ya da tarayıcınızı değiştirebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: