Xbox One X vs Xbox One S vs Xbox One!

Microsoft en yeni ve en güçlü oyun konsolu Xbox One X'i bir önceki Xbox One S ve orijinal Xbox One ile karşılaştırdık!

Xbox One X vs Xbox One S vs Xbox One

Bugüne dek en yeni Xbox konsollarından birini satın almak isteyenlerin iki seçeneği vardı: Orijinal Xbox One ve Xbox One S. Ancak artık daha güçlü bir seçeneğiniz de var: Xbox One X.

Yeni konsol, 12GB DDR5 ve 6 teraflop'luk bir GPU ile gelecek ve sadece 4K UHD oyunları doğal olarak desteklemekle kalmayacak, oyunları HDR grafiklerle, yüksek FPS'lerde sunacak.

Amacınız ister yeni nesil konsollara geçmek olsun, ister yükseltmeye değip değmeyeceğini öğrenmek, detaylı karşılaştırmamız size karar vermenizde yardımcı olacak.

Xbox One X vs Xbox One S vs Xbox One: Tasarım

Xbox One X vs Xbox One S vs Xbox One: Tasarım

Yeni Xbox One X 11.6 x 9.0 x 2.5 inç'lik boyutlarıyla 17 x 14 x 5 inç ölçülerindeki orijinal Xbox One'dan yüzde 40 daha küçük. Bu sayede konsolu dikey veya yatay kullanmanız mümkün. Xbox One S ve Xbox One X'in bir avantajı ise bu konsolların ağır harici güç kaynakları kullanmaması.

Xbox One X'in birkaç küçük değişiklik dışında One S'in kopyası olduğunu söyleyebiliriz.

Xbox One X vs Xbox One S vs Xbox One: Grafikler

Yükseltme konusundaki fikrinizi muhtemelen en çok grafikler etkileyecek. 4K TV'niz varsa ve oyunları 4K çözünürlükte HDR renkleriyle oynamak istiyorsanız, ilk Xbox One size göre değil. Ancak Xbox One S ile yetinebilirsiniz. Xbox One S 4K içeriği Xbox One X'de olacağı gibi doğal biçimde çalıştırmıyor ancak upscaling yoluyla ekrana 4K çıktı yolluyor. Oyunlar maksimum 1080p'de (Full HD) işleniyorlar ve 4K çözünürlüğüne genişletiliyorlar.

Bu şekilde genişletilen bir görüntü, gerçek 4K'nin sunabileceği keskinliğe elbette ulaşmıyor. Xbox One S'teki bazı oyunlar HDR özelliği sunsa da, bunların sayısı Xbox One'daki tüm oyunlara kıyasla az.

4K görüntü çıktısı Xbox One X'te bir adım daha atarak gerçek 4K'ya dönüşüyor. Xbox One X, beklediğiniz gibi doğal 4K görüntü sunabiliyor. Xbox One X, oyunları daha yüksek FPS'lerde ve HDR olarak bilinen yüksek dinamik aralık ile gösterebiliyor.

Xbox One X ve Xbox One oyunlarının görünüşündeki fark, geçtiğimiz günlerde Windows Central'in yayınladığı teknoloji demolarında ortaya çıktı. Demolara bu sayfada göz atabilirsiniz.

Xbox One X vs Xbox One S vs Xbox One!

Xbox One X vs Xbox One S vs Xbox One: Performans

Görseller dışında dikkat etmeniz gereken başka performans farkları da var. Microsoft, Xbox One'dan Xbox One S'e geçerken konsola daha etkili bir işlemci ve biraz daha hızlı bir GPU ekledi. Xbox One X çıktığında ise çok daha önemli bir hız artışı elde edeceğiz. Yeni konsol, 4K çözünürlüğü 60fps'de sunabilecek.

Xbox One X'te daha hızlı 2,5 inç'lik 1TB'lık bir sabit disk ve UHD Blu-Ray sürücü bulunuyor. Aynı One S'te olduğu gibi. Xbox One ve Xbox One S'in çıkış portları tamamen aynı. Eurogamer'a göre yeni konsol, mevcut oyunları çok fazla port etme işine gerek kalmadan 4K çözünürlükte ve 60fps'de çalıştırabiliyor.

Xbox One X vs Xbox One S vs Xbox One: Gamepad

Microsoft, gamepad'de Xbox One'dan Xbox One S'e geçerken bazı geliştirmeler yaptı. Bunlar çok büyük geliştirmeler değiller ancak örneğin gerçek Bluetooth desteği sayesinde gamepad'i Bluetooth uyumlu bir cihaza bağlarken herhangi bir dongle'a ihtiyaç duymuyorsunuz.

Xbox One X'in gamepad'inde geliştirme yapılıp yapılmadığını henüz bilmiyoruz, ancak yine küçük geliştirmeler yapılmış olması muhtemel. En azından gamepad'in görünüşünde bazı küçük yenilikler bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları