AMD'nin yeni umudu yakında: Shangi CPU'lar

AMD, Barcelona mimarisiyle üzdüğü kullanıcılarının gönlünü Shangai CPU'ları ile almaya hazırlanıyor.

AMD'nin Shangai CPU'ları

İşlemci pazarında Intel'in en ciddi rakibi olan ve bunu her fırsatta dünyaya gösteren AMD, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, Shangai mimarisinin hazır olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Shangai, aslında AMD'nin aynı zamanda ilk 45 nanometrelik işlemcisi olma özelliğine sahip. Daha önce Barcelona mimarisinin bir takım problemlere neden olmasıyla büyük düş kırıklığı yaşayan AMD, Shangai mimarisiyle Barcelona'daki talihsizliğini unutturmak niyetinde.

Barcelona mimarisiyle kullanıcıların sıkıntılı zamanlar yaşadığını itiraf eden AMD'den Pat Patla, Shangai işlemcilerin en kısa sürede raflardaki yerini alacağının ısrarla altını çiziyor. "AMD, yaptığı her hatadan ders çıkarmayı bilir" diyen Patla, Barcelona mimarisinde yaşanan problemlerin tekrarlanmaması için AMD olarak ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

65nm Barcelona'nın aksine 45nm Shangai mimarisi üzerinde yoğunlaşan AMD, bu sayede yeni mimarisiyle kullanıcılarına daha yüksek performans sunabileceğini umuyor. Ayrıca işlemcilerin ön belleği de 2MB'dan 6 MB'a çıkartılacak.

AMD'nin masaüstü PC'ler için üretilecek 4-çekirdekli ilk Shangai işlemcilerin 2009 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları