13.000 Dolarlık iPhone Soygunu!

ABD'de 13.000 dolar değerinde iPhone, tek bir Apple mağazasından filmleri aratmayacak bir biçimde çalındı!

13.000 dolarlık iPhone soygunu!

Polis raporlarına göre, Natick, Massachusetts'teki bir Apple mağazası, 13.000 dolarlık bir iPhone soygununun hedefi olmuş durumda. Polis sözcüsünün söylediğine göre bu hırsızlık, yedi genç tarafından gerçekleştirilmiş.

Hırsızların çalışma şekli ise, neredeyse bir filmden çıkmış gibi. Hırsızlar, mağazaya girerken ne yapacaklarını biliyorlar ve birbirleri ile eş zamanlı ve ortak bir şekilde çalışarak arkalarında neredeyse iz bırakmadan uzaklaşıyorlar.

Polis sözcüsü Lt. Cara Rossi'nin söylediğine göre polis, bir süredir bu grup hakkında duyumlar almaktaydı. Hırsızlar grup halinde geziyorlar ve açık bir şekilde mağazalara girerek hırsızlığı gerçekleştiriyorlar. Facebook sayfasında yazana göre Natick polisi, bu grubun birkaç hafta önce Hingham'daki farklı bir soygunu gerçekleştiren ile aynı grup olabileceğini düşünmekte.

Hırsızlar, iPhone'ları çalmak için basit ama etkili bir yöntem kullanıyorlar. Polis raporlarında belirtilene göre grup, Natick Alışveriş Merkezi'ne Çarşamba akşamı girdi. Grup, hep beraber alışveriş merkezine girerek doğrudan Apple Store'a ilerlediler. Grubun tamamı, kimliklerini gizlemek için kapüşonlu giysiler veya şapkalar kullanmaktaydı. Ekip olarak iPhone standını saran grup, beraber çalışarak güvenlik kablolarını kestiler ve 19 iPhone ile beraber mağazayı terk ettiler...

Okuyucu Yorumları