Acer'dan gerçek laptop kadar güçlü Chromebook

PC devi Acer, özellikleriyle laptop'ların gerisinde kalmayan yeni Chromebook'unu ortaya çıkardı!

Laptop gibi bir Chromebook!

Acer, laptop'larla yarışacak seviyedeki yeni Intel Core i3'lü Chromebook'unu tanıttı. Yeni C270 Chromebook, normal laptop'larda da bulabileceğiniz dördüncü nesil Haswell Intel Core i3 işlemciyle geliyor.

Google'ın üst düzey Chromebook Pixel'i hariç, şimdiye kadarki tüm Chromebook'lar, Samsung veya Intel'in Atom mobil işlemcilerini kullanmaktaydılar. Core i3 işlemci, Chromebook'un en çok şikayet edilen çoklu görevle ilgili sorunlarını çözebilir. Chromebook kullanıcıları, birden çok sekme açtıklarında bilgisayarlarının performansının çok düşmesinden şikayetçiler. Haswell işlemciler ise bu tür kullanımlarda daha yetenekliler ve üstelik iyi bir pil ömrü sunabiliyorlar.

Acer'a göre Core işlemci, Chromebook'un sadece 7 saniyede açılmasına izin veriyor. Cihazın pil ömrü, firmaya göre 8.5 saat.

Chromebook'larda sıkça rastlanan 16GB depolama yerine 32GB depolama birimine sahip C270, 1.366x768 ekran çözünürlüğü, USB 3.0 ve USB 2.0 portları, harici monitör için HDMI bağlantısıyla geliyor.

2GB ve 4GB RAM'li modeller halinde satışa sunulacak olan Acer C270 Chromebook'ların fiyatları, sırasıyla 349.99 dolar ve 379.99 dolar olacak.

Chromebook, PC'nizin yerini alabilir mi?

Okuyucu Yorumları