Android geliştirici önizlemesi hazır gibi...

Google, Ekim ayının sonunda, Android 7.1'e giden yolda son önemli adımı da atacak!

Android 7.1 Nougat'a bir adım daha!

Geçtiğimiz Ağustos ayının sonunda bütün Android cihazlar için kullanıma sunulan Android 7.0 Nougat birçok önemli güncellemeyi de beraberinde getirmişti. İçinde bulunduğumuz ayın başlarında gerçekleşen Made By Google etkinliğinde de teknoloji devi mobil işletim sisteminin daha yeni bir sürümü olan 7.1 güncellemesini tanıttı. Söz konusu güncelleme anlık sohbet desteği ve buluta otomatik veri yükleme gibi yeni özellikler barındırıyordu.

Google tarafından yapılan yeni bir duyuruya göre Android 7.1 için ilk hazırlanan geliştirici önizleme sürümü Ekim sonu itibariyle, Pixel C'nin yanında Nexus 5X ve 6P telefonlar için kullanıma sunulacak. Aralık ayıyla birlikte önizleme sürümü diğer telefonlara da gelecek.

Artık doğrulanmış bilgilere göre 7.1'in beraberinde Daydream VR desteğinin yanında geliştiricilere yönelik birçok işlevsellik de getirdiğini söylemek mümkün. Buna göre uygulama geliştiricileri artık, 3D Touch aracılığıyla iOS'te yer alanlar gibi özel kısayollar yapabilecekler. Klavyede görsel desteği sayesinde de uygulamalara sticker ya da GIF ekleyebilecekler.

Okuyucu Yorumları