Apple, yeni bir pil mi geliştiriyor?

Apple, gelecekteki iPhone'ların pil ömrünü uzatacak yeni pil teknolojilerinin peşinde!

Apple'ın yeni hedefi pil!

Apple, pili çabuk biten iPhone'ları için yeni bir çözüm bulmuş olabilir. Firmanın üzerinde çalıştığı yeni bir pil türü, Mac'lerin, iPhone ve iPad'lerin, giyilebilir teknolojilerin tek şarjla çok daha uzun dayanmasını sağlayacak.

Son iki aydır yayınlanan iş ilanları, firmanın yeni pil teknolojilerini araştırdığını ve mevcut lityum-iyon mimarisini geliştirmenin yollarını aradığını gösteriyor. İş ilanında elektrot ve elektrolitler üzerinde uzmanlaşan bilim adamlarının arandığı görünüyor. Şu an kullandığımız pillerde lityum iyonlar, şarj sırasında katottan anoda doğru hareket ediyorlar. Deşarj sırasında ise iyonlar anottan katota doğru hareket ediyor. Sıvı elektrolitler ise şarj olan iyonların hareket edebilmesine olanak tanıyor. Raporlar, Apple'ın elektrolit olarak seramiğe odaklandığını söylüyor. Seramik, daha hızlı şarj olabilen ve daha güvenli piller üretmeye olanak tanımasıyla biliniyor.

Bir başka iş ilanı ise Apple'ın mevcut lityum iyon pil teknolojisini yeni maddelerle geliştirmek istediğinin işaretini veriyor. Şu anki teknoloji güç kapasitesi bakımından sınıra ulaşırken, alevlenebildiği için güvenli olmadığı düşünülüyor.

Yeni bir pil teknolojisi, Apple'ın otomobil üretme planlarında da rol oynayabilir. Firma, pille ilgili çalışmaları ve bu çalışmaların karşımıza yeni bir pil olarak çıkıp çıkmayacağı hakkında şimdilik yorum yapmıyor.

Okuyucu Yorumları