Conficker polis vücut kameralarıyla döndü!

Geçtiğimiz birkaç yıla damga vuran tehlike, şimdi de çok farklı bir yerde ortaya çıktı!

Bela geri döndü!

ABD'de faaliyetlerini sürdüren bir IT güvenlik şirketi, Conficker isimli kötü amaçlı yazılımın polis vücut kameralarına bulaştığını söylüyor.

Florida merkezli iPower, 2009 yılında Martel Electronics'ten satın alınan kameraların Conficker solucanı enfekte şekilde geldiğini tespit etti. Göğüs bölgesine takılan vücut kameraları devriye ekipleri ve SWAT teşkilatı tarafından kullanılıyor.

Araştırmacılar Jarrett Pavao ve Charles Auchinleck, Martel kameralarının PC'ye bağlandığında Worm:Win32/Conficker.B!inf varyantını yürütme girişiminde bulunduğunu ortaya çıkardı. Solucanın, Martel Frontline Body Camera modellerinde önceden yüklü olarak geldiği ifade ediliyor.

Conficker, mevcut zararlı yazılımlar arasında "dinazor" sayılabilir. Bu nedenle 2009 yılından bu yana manşetlerde olan zararlı yazılım birçok antivirüs yazılımı tarafından tespit edilebiliyor. Ancak Conficker hala savunmasız makinelere enfekte olabilir.

iPower bulgularını paylaşmak için Martel isimli elektronik tedarikçisiyle iletişim kurmaya çalıştığını ancak henüz herhangi bir yanıt alamadığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları