En iyi antivirüsler listesinde MS sürprizi!

En iyi antivirüslerin sıralandığı listede, Windows Defender sürprizi yaşanıyor!

En iyi antivirüs hangisi?

Microsoft'un temel güvenlik çözümü Windows 7 ve Vista'da Microsoft Security Essentials adıyla sunuluyordu. Windows 8 ve 10'da biraz değişerek Windows Defender olarak karşımıza çıkan antivirüs yazılımı, çoğu kullanıcı tarafından varsayılan güvenlik yazılımı olarak kullanılıyor.

Microsoft'un güvenlik yazılımı, son birkaç senedir AV-Test'in antivirüs testlerinde aldığı kötü notlarla hatırlanıyor. Ancak bağımsız test firmasının en son testlerinde durum Microsoft'un lehine değişmiş görünüyor. Windows 8 döneminde 9,5 ve 11,5 gibi puanlar alabilen yazılım, yeni testlerde Windows 8'de 15,5 puan alırken Windows 10 ve 7'de 14.0 puan alabildi.

En iyi antivirüsler listesinde MS sürprizi!

Yukarıdaki tabloda antivirüsler, alfabetik sırayla görüntüleniyor. Microsoft'un en altta olmasının nedeni ise temel koruma olarak sayılması. AV-Test'in en son testinde Windows Defender'ın Windows 10'da Comodo ve ThreatTrack'in koruma seviyesine ulaştığı gözleniyor. Ancak yazılım diğer firmaları halen geçemiyor. Yazılım Windows 8'de bu iki firmayı geçmekle kalmıyor, ESET'e yetişiyor. Koruma, performans ve kullanım kolaylığı kategorileri toplandığında Microsoft, 20 yazılımın bulunduğu listede 10. sırada yer alıyor.

Okuyucu Yorumları