Hacker'lar yine sınır tanımadı!

Hacker'ların son saldırısı, güvenli olduğu sanılan bir yöntemin daha yerle bir edildiğini gösteriyor

Hack'te bir sınır daha aşıldı

ABD'de siyahilerin toplumda karşılaştığı haksızlıklarla mücadele eden sivil toplum örgütlerinden Black Lives Matter hareketinin önde gelen aktivistlerinden DeRay Mckesson'un Twitter hesabı oldukça ilginç bir yöntemle hack'lendi. Mckesson'un Twitter hesabını ele geçirmeyi başaran saldırganlar, bunun için onun cep telefonu numarasından yararlandılar.

Mckesson daha sonra yaptığı açıklamada Twitter da dahil olmak üzere bütün hesaplarında iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini aktive etmiş olduğunu söylese de hacker'ların artık bu sistemi de aşabildikleri görülüyor. Zira birisi şifrenizi bildikten sonra telefon numaranızı da başka bir telefonla ilişkilendirerek bu numaraya gelen doğrulama mesajına erişebiliyor.

Mckesson'ın başına gelenler şimdi birçok kullanıcıya iki faktörlü kimlik doğrulamanın bile aslında o kadar güvenilir olmayabileceğini gösteriyor. Bu durum da GSM operatörlerinin; kullanıcıların yalnızca telefon numaraları üzerinden çeşitli verilere başkalarının ulaşmasını önlemek için çok daha kapsamlı bir PIN koruma sistemi sağlamasını gerekli kılıyor.

Okuyucu Yorumları