iPhone'un "i" harfi ne anlama geliyor?

iPhone'daki ve diğer Apple ürünlerindeki "i" harfi nasıl ortaya çıktı, ne anlama geliyor? Açıkladık!

"i" harfi ne anlama geliyor?

iMac, iPhone ve iPod... Apple'ın ürettiği tüm bu cihazların isminin başında birer küçük "i" harfi var. Peki bu harf, nasıl bu kadar ünlendi; tam olarak nereden çıktı?

Küçük i harfi, Apple tarafından ilk olarak 1998'in iMac'inde kullanıldı. Steve Jobs, iMac'i tanıtırken bu harfin ne anlama geldiğini kendisi söylemişti. "i" öncelikle "internet anlamına geliyordu. Çoğu kullanıcı, interneti hızla ve kolayca kullanabileceği bir cihaz arayışındaydı. iMac, bu ihtiyacı karşılayacaktı.

Steve Jobs, simgeleşen harfin diğer anlamlarını da sıralardı. Jobs'a göre "i", aynı zamanda "individual" (birey), "instruct" (talimat), "inform" (bilgilendirme) ve "inspire" (ilham alma) anlamlarını da taşıyordu. Harfin iMac ve diğer Apple ürünlerindeki başarısının ardından, 2007'deki ilk Apple telefonunda, iPhone'da da "i"ye yer verildi.

Bununla birlikte Apple'ın en son ürünlerinin isminin başında "i" harfi yok. Örneğin Apple Watch ve Apple TV, i harfini kullanmıyor. Bugün herhangi bir cihazın internete bağlı olması sıra dışı bir durum değil ve Apple'ın bu yüzden i'ye ihtiyaç duymadığı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları