Kredi kartı için selfie dönemi geliyor!

Kredi kartı ile ödeme yaparken PIN kodu girmeyi unutun. Yakında sadece "selfie" çekmeniz yetecek!

Kredi kartı için selfie!

Kredi kartı devi Mastercard, PIN kodu dışında yeni ödeme doğrulama yöntemleri arıyor. Bu yeni yöntemlerin içerisinde parmak izi, ses ve kalp ritmi tanıma sistemleri bulunurken, "selfie"ler de denenen yöntemlerden biri.

Kart firması, müşterinin ekrana bakmasını ve göz kırpmasını içeren bir kimlik ve doğrulama sistemini üzerinde çalışmakta. Sistemin denemesinde 500 kişi yer almakta ve MasterCard ürün güvenliği yöneticilerinden Ajay Bhalla, bu sistemin gençleri hedeflediğini söylemekte.

Bhalla'nın söylediğine göre, bütün cep telefonu üreticileri ile beraber çalışarak, yeni bir biyometrik güvenlik yöntemi oluşturulmaya çalışılmakta. Bhalla, yeni neslin selfie'leri sevdiğini ve ve bu yöntemi "havalı bulacaklarını düşündüğünü" ve bu sistemi kabulleneceğini iddia ediyor.

Tüketiciler, yeni selfie yöntemini veya parmak izlerini kullanabilecekler. Ayrıca ses ve kalp ritmi tanıma sistemleri de alternatif olarak görülmekte. Ancak bu yeni yöntemlerin problemi, PIN numaraları gibi kolay bir şekilde iptal edilememeleri. Eğer dolandırıcılar, sizin bilgilerinize bir şekilde ulaşabilirlerse, bu sistemleri aşması çok daha kolay oluyor.

Google da telefonların açılması için yüz tanıma sistemini kullanmayı denemişti ancak kısa bir sürede, bu sistemin küçük bir sorunu olduğu belirlendi: Kişinin bir fotoğrafı gösterildiğinde de kilit açılıyordu ve bu da sistemi pek güvenli yapmıyordu. Mastercard, göz kırpma gerekliliği sayesinde bu problemin ortadan kalkacağını düşünüyor.

Okuyucu Yorumları