Mark Zuckerberg hisselerini bağışlıyor

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'den alkışı hak eden yeni bir karar daha geldi!

Zuckerberg bunu da yapıyor!

Artık bir baba olan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, eşiyle birlikte hisselerinin yüzde 99'unu toplum gelişimi ve sonraki neslin çocukları için bağışlayacağını duyurdu.

Zuckerberg ve eşinin elindeki Facebook hisselerinin yüzde 99'u, CEO'nun yaptığı açıklamaya göre yaklaşık 45 milyar dolara denk geliyor. Zuckerberg, bunun sorunlar üzerinde çalışanların sahip olduğu tüm kaynaklar içinde küçük bir miktar olduğunu, ancak ellerinden geleni yapmak istediklerini söylüyor.

Bağışlar, çiftin yönettiği Chan Zuckerberg Initiative altında toplanacak. Zuckerberg, hisselerinin denetimini sürdürecek. Firma, kar amacı olmayan kuruluşlara fon sağlamayı, özel yatırımlar yapmayı ve politika tartışmalarına katılmayı planlıyor. Yatırımlardan elde edilecek karlar ise firmanın görevini tamamlaması için diğer işlere fon sağlamakta kullanılacak.

Yeni girişimin kontrolü Zuckerberg'de olacağından CEO, hisseleri üzerindeki kontrolünü yitirmeyecek. Zuckerberg'in Facebook'un hisselerine sahip olma durumunda da herhangi bir değişiklik olmayacak.

Bu, Zuckerberg'in hayırsever çalışmalarından yalnızca bir tanesi. CEO, Bill Gates'le birlikte Breakthrough Energy Coalition'u (sıfır karbon enerji teknolojisine yatırım yapan bir birlik) başlatacaklarını henüz duyurmuştu.

Okuyucu Yorumları