Microsoft'tan OneDrive için şok karar!

Eğer Microsoft'un bu hizmetini kullanıyorsanız, 27 Temmuz'da küçük çaplı bir şok yaşamaya hazır olun

Microsoft'tan şok karar!

Yazılım devi Microsoft, daha önce Office 365 üyelerine vadettiği sınırsız OneDrive depolama alanını 1 TB'la sınırladığını duyurarak ufak çaplı bir şoka yol açmıştı. Bu durumdan Office 365'e üyeliği olmayanlar da etkilenmişti; zira firma bütün diğer OneDrive kullanıcıları için sunduğu 15 GB'lık depolama alanını da yalnızca 5 GB'a indirmişti.

Gelen tepkileri daha fazla görmezden gelemeyen firma daha sonra bu hamlesinden dolayı özür dileyerek bazı tavizler vereceğini ifade etmiş ve 15 GB'lık ücretsiz depolama alanını yine kullanıma açmıştı. Geniş bir depolama alanından yararlanan kullanıcılarına ücretsiz bir yıllık Office 365 Personal üyeliği sunan firma, ücretli üyeliğe geçmeden önce onların verilerini yeniden konumlandırmaları için de belirli bir zaman tanıyacağını açıklamıştı.

Microsoft'tan konuyla ilgili gelen en yeni duyuruya göre 27 Temmuz 2016 itibariyle bu ücretsiz depolama alanı yeniden 5 GB'la sınırlandırılacak. Firma bunun oldukça zor bir karar olduğunu fakat, OneDrive'ın gelecekte sürdürülebilir bir platform olması için bunu uygulamak zorunda kaldıklarını ifade ediyor.

Okuyucu Yorumları