Note 5'in S Pen sorununa Samsung'tan cevap!

Samsung, Galaxy Note 5'te ortaya çıkan, çok konuşulan soruna "iyi" bir cevap verdi...

Samsung'tan beklenen cevap!

Galaxy Note 5'in dünden beri tartışılan "tasarım sorunu" için Samsung'tan basit bir çözüm geldi. Note 5'in S Pen kalemini çıkarıp, ucu dışarıda kalacak şekilde yuvasına takmaya çalıştığınızda kalem, sıkışıp kalabiliyordu. Dahası kalemi zorla çıkardığınızda, onu içeride tutan mekanizmaya hasar verebiliyordunuz.

Samsung ise konuyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi ve "çözüm" olarak kabul edilebilecek bir öneride de bulundu. Koreli firma, BBC'ye şu açıklamayı yaptı:

"Galaxy Note 5 kullanıcılarının S-Pen'i ters takma sonucunda ortaya çıkacak beklenmedik senaryolarla karşılaşmamaları için, kullanıcı kılavuzundaki talimatları takip etmelerini öneriyoruz."

Böylece Samsung, telefonunuzun kutusunu açtığımız andan itibaren kullanım kılavuzunu okumamız gerektiğini bizlere hatırlatmış oldu. Galaxy Note 5'in kılavuzu, S Pen'i ters takmanın yol açabileceği sorunları yukarıda görebileceğiniz üzere açıkça belirtiyor. Elbette kılavuzu okuyan bir kullanıcının dalgınlık sonucu kalemi ters takma olasılığı da var.

Samsung, şimdilik sorunu ortadan kaldıracak donanımsal bir çözüm sunmayı düşünmüyor gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları