Samsung için bir garip komplo teorisi!

Samsung'un bir numaralı isminin öldüğü söylentileri, garip komplo teorilerini de beraberinde getirdi

Bir garip Samsung haberi!

Samsung yönetim kurulu başkanı Lee Kun-hee'nin giderek kötüleşirken, Samsung'un hisse değerleri de yükselmeye devam ediyor. Kore'de yakın zamanda Lee'nin ölümü üzerine medya tarafından yazılar hazırlandığını söylense de, Samsung bu söylentileri resmi olarak reddetmiş durumda. Ancak Samsung'un hisseleri, bu söylentilere rağmen daha da yükselmeye devam ediyor.

Önümüzdeki ay, Lee'nin ameliyat geçirmesinin üzerinden tam olarak bir yıl geçmiş olacak ve Lee, bütün bu süre içerisinde pek ortaya çıkmadı. Firmanın en son yıllık genel toplantısında Lee'nin bulunmaması, bir miktar drama yaratmıştı ve firma, sürekli olarak Lee'nin ölümü hakkındaki söylentileri reddetmek zorunda kalmıştı. Samsung SDS hisse fiyatları ise bu süre içerisinde yüzde 5.27 artarak 245.87 dolara ulaştı.

İşin en garip tarafı ise, Lee'nin sağlık durumu ile Samsung hisselerinin yükselmesi arasında doğrudan bağlantı olduğunu düşünenlerin varlığı. Öyle ki, konu hakkında bir de komplo teorisi bulunmakta. Bu teorinin söylediğine göre Lee'nin sağlık durumu ile ilgili söylentiler ve haberler, belirli bir hedef için yayılıyor ve böylelikle "belli güçlerin" Samsung'un hisse fiyatları üzerinden daha fazla kar etmeleri mümkün oluyor...

Okuyucu Yorumları