Steve Jobs, kalem için ne demişti?

Steve Jobs, 8 yıl önce kalem için sert açıklamalar yapmıştı. Ama şimdi, Apple'ın da bir kalemi var!

Jobs, kalem için ne demişti?

Apple, iPad Pro'ya özel yeni kalemi Apple Pencil'ı büyük bir heyecanla tanıtmış olabilir, ancak firmanın kurucusu kalemlere o kadar da sıcak bakmıyordu.

99 dolarlık yeni Apple Pencil, farklı kalınlıklarda yazabilmeniz için onu ekrana ne kadar bastırdığınızı algılayabiliyor. Apple'ın tasarım şefi Jony Ive'nin San Francisco'daki tanıtımda söylediklerine göre kalem, yüksek bir isabet oranına sahip ve size gerçek kaleme yakın bir deneyim sunuyor.

Ancak firmanın bir önceki patronu Steve Jobs için durum biraz farklıydı. Jobs, 2007'de San Francisco'daki Macworld etkinliğinde iPhone'u tanıtırken, kalem benzeri stylus'u eleştirmiş ve "kim stylus ister ki? Onu taşımak zorundasınız ve sonunda kaybedeceksiniz. İğrenç! Stylus'u hiç kimse istemiyor, o yüzden stylus kullanmayalım" demişti.

Jobs'un 2011'deki ölümünden bu yana Apple'ı yöneten Tim Cook, Pencil tanıtımında sahnede değildi. Ancak Jobs'la yakından çalışan Apple'ın tasarım şefi Ive, ürünün tanıtım videosunu seslendiren kişilerden bir tanesiydi.

Okuyucu Yorumları