Tesla Eski Çalışanını Mahkemeye Verdi

Tesla, ticari sırlarını çalma girişiminde bulunduğu iddasıyla bir çalışanından davacı oldu!

Eski Tesla çalışanı davalık oldu!

Tesla geçtiğimiz gün firmanın Autopilot yazılımıyla ilgili kaynak kod içeren 300.000'den fazla dosyayı kopyalamakla suçladığı eski mühendisi Guangzhi Cao hakkında dava açtı. LinkedIn profiline göre Cao, daha önce Apple'da iPhone'un Portre Modu için geliştirilen ilk nesil çift kamera sisteminin üzerinde çalışan bir yazılım mühendisi. Cao, 2017 yılında Tesla'ya Autopilot AI / Vision ekibinin bir üyesi olarak katıldı.

Tesla, Cao'yu Çin'in -ayrıca Xpeng Motors olarak da anılan- Xiaopeng Motors Technology Company Ltd.'ye katılmak için Tesla'yı terk etmeye hazırlandığı Ocak ayı boyunca firmaya ait ticari sırları çalmakla suçluyor. Reuters'e göre Tesla'nın dört eski çalışanı ve ABD'deki bir start-up olan Zoox Inc. hakkında firmaya ait depolama, lojistik ve envanter kontrol operasyonlarını geliştirme konusundaki ticari sırlarını çaldıkları iddiasıyla açtığı davaları da bulunuyor.

Xiaopeng'in yatırımcıları arasında Alibaba ve Foxconn gibi tanınmış bazı firmalar da var. Firma tamamen Çin'de faaliyet gösteriyor göstermesine rağmen geçen yıl Las Vegas Fuarı'nda bir elektrikli araba ile de boy göstemişti. Xiaopeng, Tesla'nın Çinli müşterilere satmak üzere otomobil üretmek için Çin'e gelmesi sonucunda doğrudan rekabetle karşı karşıya kalacak.

Tesla, davasında Xiaopeng'in en az beş eski Tesla çalışanını işe aldığını belirtiyor. Firmaya ait bir ticari alt kol da daha önce Apple'ın otonom otomobil projesiyle ilgili ticari sırlar çalmakla suçlanan birisini işe almıştı.

Bu tür davalar, dünyanın dört bir yanındaki şirketlerin tamamen otonom otomobiller üretmeye ve bu yükselen pazarda yer almaya çalışmalarıyla giderek daha da yaygınlaşacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları