IRISNotes Executive 2'yi yakından inceledik.

El yazısını sanallaştıran IRISNotes Executive 2'yi yakından inceledik.

CHIP Online Notu 77
  • Kolay kullanım
  • Yazılım desteği
  • Türkçe dil
  • Üç farklı uçla geliyor
  • MiniUSB ve 30-pin bağlantısı
  • Fiyatı yüksek

Daha önce hem bir fare hem de bir tarayıcı olarak görev yapan Mouse Executive 2'yi incelemiştik hatırlarsanız. Yine IRIS'ten farklı bir ürün inceleme masamıza konuk oldu. Bu defa karşımızda bir kalem ve bir alıcı var. Bu iki cihaz sayesinde el yazısını bilgisayara aktarabilen IRISNotes Executive 2, aldığınız notları sanal ortama taşıyabilmesiyle farklılık yaratıyor.

Aldığınız notları bilgisayar yoluyla sanal ortama taşımasının yanı sıra bu notları Word, Outlook gibi programlarla düzenleyerek kaydedebilmenize de olanak tanıyan IRISNotes Executive 2, bunun yanı sıra iPad, iPhone ve iPod desteği de gösteriyor.

El yazısını sanala taşıyor

Oldukça ilginç bir ürün olan IRISNotes Executive 2, kutusundan küçük bir alıcı ve bir dijital kalemle çıkıyor. Ayrıca üç farklı dijital kalem ucu da kutuda bulunanlar arasında. Kutu içeriğinde her iki cihazı da şarj edebilmenizi sağlayan USB kablosu ve iOS tabanlı cihazlar için ayrıca bir aparat daha bulunuyor. Ancak artık evrensel olarak kullanılmaya başlayan microUSB girişi yerine miniUSB kullanılması sizi kutudan çıkan kabloya mahkum ediyor doğrusu. Diğer yandan yeni nesil Apple cihazlarında kullanılan Lightning konektör de yok.

Peki, cihaz nasıl çalışıyor? Kalem ve alıcı birbirine Infrared yoluyla bağlı olarak çalışıyor. Herhangi bir kağıda kalemi kullanarak yazdığınız yazılar alıcıda kaydediliyor. Daha sonra alıcıyı bilgisayara USB kablosu yoluyla bağladığınızda, cihazın yazılımını kullanarak bu yazıları bilgisayar ortamına geçirebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz. Toplamda 100 A4 sayfaya kadar yazıyı depolayabilen alıcı, diğer yandan eşzamanlı olarak yazdıklarınızı da sanal ortama taşıyabiliyor.

Cihazın diğer bir kullanım şekli ise Apple ürünleriyle mümkün. Örneğin kablosu ile cihazı iPad'e bağladığınızda, el yazınızla yazdıklarınız iPad ekranına aktarılıyor.

Türkçe dil desteği

Türkçe dil desteği sunan IRISNotes Executive 2, OCR Tanıma Modülü'ne de sahip. Böylece hata oranını düşüren cihaz, Türkçe dışında 30 dili daha destekliyor. Öte yandan cihazın iPad ve iPhone uygulaması da mevcut.

IRISNotes Executive 2'nin kalem ve alıcısının uzun bir pil ömrü var. Alıcı 16 saate kadar, kalem ise 11 saate kadar pil ömrü sunuyor. Böylece tek şarj sonucunda uzun bir kullanım sağlayabiliyorsunuz.

Özetle

El yazısını sanal ortama taşımak için ideal bir platform olan IRISNotes Executive 2, özellikle profesyonellere hitap ediyor. Uzun toplantılarda aldığınız notları daha sonra kullanılabilir kılan veya anlık olarak sanal ortama notlar alabilmenizi sağlayan IRISNotes Executive 2, kullanışlı bir cihaz olarak dikkat çekebilir.

IRISNotes Executive 2'nin fiyatı ise 264 TL dolaylarında. Açıkçası bu fiyatıyla biraz pahalı olduğunu düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Özellikle yoğun çalışan ve çokça toplantılara katılan profesyonellerin işini kolaylaştıracak olan IRISNotes Executive 2, yakından incelenebilir.

Alternatifleri

IRISNotes Executive 2'ye alternatif olarak akıllı telefonlarla da çalışan IRISNotes 1 for Smartphones ürününü de önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli IRISNotes Executive 2
Ürün Markası IRIS
CHIP Online Notu
77
Pil Ömrü 16 saat (alıcı), 11 saat (kalem)
Dil Türkçe
Mürekkep Kartuşu 67 mm x 2.35 (standart)
Kalem Ağırlığı 16 gr.
Alıcı Ağırlığı 26 gr.
Okuyucu Yorumları