HyperX Cloud'u inceledik!

Kingston'ın şıkığı ve rahatlığıyla dikkat çeken oyunculara özel kulaklığı HyperX Cloud'u inceledik!

Kingston HyperX Cloud İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Performans
  • Uzun süreler kullanım
  • Kutu içeriği
  • Ayrılabilir mikrofon
  • Güçlü bas
  • İzolasyon
  • Mikrofonun izolasyonu iyi değil

Sıkı oyuncuların vazgeçilmez aksesuarları arasında elbette kulaklıklar başarıya giden yolda büyük rol oynuyor. Uzun oyun seanslarında konfordan ödün vermek istemeyenlerin tercihi elbette rahat kulaklıklar olacaktır. Ancak diğer yandan tasarımlarıyla rahat olan kulaklıklar, ses izolasyonuna karşı dirençsiz olabilir ve konfor sağlarken oyuna adapte olmayı engelleyebilir. Bu nedenle kulaklık seçimi yaparken ince eleyip sık dokumakta yarar var.

Bugün, Kingston'ın HyperX ailesi altında yer verdiği Cloud oyuncu kulaklığını inceleyeceğiz. İlk bakışta özellikle tasarımıyla dikkat çekici duran kulaklık, beraberinde getirdiği kullanışlı aksesuarlarıyla da ilgi görecek türden. Peki, HyperX Cloud performansı ve diğer detaylarıyla oyunculara neler sunuyor? Şimdi yakından inceleyelim.

Sağlam ve şık ergonomi

HyperX Cloud, tasarımıyla gayet şık görünüyor. Görünüşünün yanı sıra kulağınıza taktığınızda sağladığı konforu da hissedebiliyorsunuz. 53 mm'lik kulak üstü sürücülerin sahibi olan HyperX Cloud, yumuşak kulak yastıklarına sahip. Böylece konforu gözeten kulaklık, uzun oyun seanslarında sıkıntı yaratmayacak türden olmasıyla beğenimizi kazandı.

Her ne kadar oyunculara özel olarak geliştirilse de bas tonlarında başarılı olmasıyla gündelik olarak da kullanılabilecek olan HyperX Cloud, mikrofonunun çıkartılabilir olmasıyla yanınızdan ayırmayacağınız bir kulaklık olabilir. Mikrofonu kutu içeriğinde sunan HyperX Cloud, ayrıca şık bir taşıma kılıfını da oyunculara sunuyor. Diğer yandan kablo uzunluğuyla da ideal bulduğumuz kulaklık, dahili olarak 1 metrelik bir kabloyla geliyor. Ancak bunu yine kutu içeriğinde bulabileceğiniz 2 metrelik ek kabloyla uzatabiliyorsunuz.

Başarılı performans

HyperX Cloud'u performansıyla çok beğendiğimizi hemen söyleyelim. Profesyonel oyuncular için tasarlanan HyperX Cloud, HiFi özelliğine sahip ve kristal netliğinde alçak, orta ve yüksek tonlarda iyi performans sergiliyor. Güçlü bas performansıyla özellikle FPS'lerde HyperX Cloud'u kullanarak çok mutlu olabilirsiniz diye düşünüyoruz.

Diğer yandan elbette oyunseverler için önemli kriterler arasında ses izolasyonu da geliyor. HyperX Cloud, bu yönüyle de gayet başarılı. Kulaklığı kulağınıza taktığınızda çevre gürültülerinden etkilenmiyor, tamamen oyunun atmosferine kendinizi verebiliyorsunuz. Diğer yandan dışarı ses de sızdırmayan kulaklık, böylece çevrenizdekileri de rahatsız etmiyor.

Özetle

HyperX Cloud'un sıkı oyuncular tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek bir kulaklık olduğunu düşünüyoruz. Tasarım şıklığının yanı sıra konfor ve izolasyon anlamında da başarılı bulduğumuz HyperX Cloud, güçlü baslarıyla da etkileyici.

Kimler Almalı

Uzun süreler boyunca oyun oynuyorsanız HyperX Cloud size göre olabilir. Zira kulaklık rahatsızlık vermeyen kulak yastıklarına, iyi bir ses izolasyonuna ve güçlü baslar üreten ünitelere sahip.

Alternatifleri

HyperX Cloud'un yanı sıra eğer kablosuz türde bir oyuncu kulaklığı arıyorsanız size Creative Soundblaster Tactic 3D Rage'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX Cloud
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
93
Sürücü 53 mm
Frekans Tepkisi (Kulaklık) 15 – 25.000 Hz
Frekans Tepkisi (Mikrofon) 100 – 12.000 Hz
Ortam Gürültüsü Bastırma Yaklaşık 20 dBa
Bağlantı mini Stereo jak (3.5 mm)
Kablo Uzunluğu 1m + 2m uzatma
Okuyucu Yorumları