En popüler 3. parti browser

Daha önceki sürümlerinde de olduğu gibi ücretsiz ve adware olarak dağıtılıyor ve reklamlardan kurtulmak için 30 dolar ödemek yeterli oluyor.

Opera 7 for Windows (Beta) İnceleme
CHIP Online Notu 82

Yazılımı kurduğunuz zaman ilk olarak baştan aşağı yenilenmiş ve Windows XP’nin etkisinde olduğu çok belli olan arabirim dikkatinizi çekiyor. Araç çubuğunda yer alan bir hayli büyük simgeler ise MSN'in karikatür benzeri araçlarını anımsatıyor.Bir önceki sürüm olan 6.5’da da yazılımın sol tarafında yer alan ve sık kullanılanlara, e-posta araçlarına ve bağlantılara hızlıca erişmeyi sağlayan bölümde artık bir kapatma tuşu olmaması ise gerçekten rahatsız edici. Opera 7 beta’nın sayfaları karşınıza getirme hızı bir önceki sürüm olan 6.5’a göre biraz,IE 6’ya göre ise oldukça yavaş kalıyor. Yazılımın yeni e-posta uygulaması ise en az Bat yazılımı kadar etkileyici. Opera 7’de yer alan küçük ekranda izleme özelliği,öz ellikle avuçiçi PC ya da cep telefonunda sayfaların nasıl gözükeceğini merak eden web master’lara ilginç gelecektir.

Özetle

Yazılımı bir beta sürüm olarak değerlendirdiğimizde,tam sürümünün, hayal kırıklığı yaratan Netscape 7.0 vegüvenlik açıkları bulunan IE 6’ya göre sıkı bir rakip olacağı kesin.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Opera 7 for Windows (Beta)
Ürün Markası Opera
CHIP Online Notu
82
Okuyucu Yorumları