Turkcell T-Fit'i kolumuza taktık!

Turkcell T-Fit'i kolumuza taktık ve harekete geçtik. Peki, T-Fit ne sunuyor?

CHIP Online Notu 67
  • Şık ve rahat tasarım
  • Kolay kullanım
  • Uyku takibi
  • Fit uygulaması
  • Sensör çok hassas değil
  • Su koruması yok
  • iOS'ta yok

Son dönemin yeni trendi akıllı bileklikler, sağlıklı ve zinde bir yaşamı hedefleyenler tarafından şu sıralar oldukça rağbet görüyor. Turkcell de geçtiğimiz günlerde akıllı bileklik kervanına katılmış ve T-Fit'i tanıtmıştı. Çok geçmeden bileklik bize de ulaştı ve biz de yakından inceleme fırsatı bulduk.

Turkcell'in kendi markasını taşıyan T serisi akıllı telefonlardan sonra bu kez kullanıcılara sunduğu akıllı bileklik T-Fit, tasarımıyla oldukça şık görünüyor. Atılan adım sayısı, kat edilen mesafe ve harcanan kalori gibi bilgileri takip edebilen bileklik, saat gösterimi ve titreşimli alarm özelliği gibi özelliklerin de sahibi. Öte yandan uyku kalitesi hakkında da bilgi veren cihaz, spor amaçlı kendinize hedefler koymanıza olanak tanıyor ve bu hedefe ulaştığınızda da sizi bilgilendiriyor.

Farklı renk seçenekleri

Turkcell T-Fit, tasarımıyla şık görünen bir bileklik. Birbirinden farklı renk seçeneğine sahip olan bileklik, böylece farklı kullanıcı zevklerine hitap ediyor. İncelediğimiz modeliyle siyah renkli olan bileklik, üzerinde 0.49 inç boyutunda minik bir OLED ekran bulunduruyor. Tek satırlık bu ekran üzerinde saat, attığınız adım sayısı, yaktığınız kalori miktarı gibi bilgiler görünüyor. Bu bilgilere erişmek için bilekliği sallamanız veya ekrana tıklamanız yeterli. Ancak sensörün çok da hassas olmadığını söyleyelim.

18 gram ağırlığında olan akıllı bileklik, USB üzerinden şarj ediliyor. Yaklaşık 30 dakikalık süre içinde şarj olabilen bilekliğin pil ömrü ise 3 günü görüyor. Bu arada microUSB noktasının bilekliğin arka kısmında açık şekilde bulunması, onun suya karşı dayanmadığını gösteriyor.

Android'lere özel

Android 4.3 ve üzeri işletim sistemiyle çalışan bileklik, Turkcell Fit uygulamasıyla daha fazla ayrıntıya ulaşmanıza izin veriyor. Uygulamayı indirdikten sonra Bluetooth üzerinden bileklikle bağlantı kurabilmek mümkün. Gün, hafta veya ay üzerinden grafiklerle aldığınız mesafe, yaktığınız kalori ve uyuduğunuz uyku süre ile miktarlarını görüntüleyen uygulama kolay ve işlevsel çalışıyor. Tam olarak ihtiyaca cevap verebilmesiyle uygulamayı beğendik. Ancak uygulamanın iOS tarafında olmaması üzücü.

Özetle

Turkcell T-Fit, tasarımıyla şık ve rahat. Öte yandan kullanımıyla da genel olarak beğendiğimizi söyleyelim. Ancak sensörü daha hassas olabilirdi. Formuna dikkat edenler ve sağlıklı uyku için uyku takibi yapmak isteyenler tarafından kullanılabilir.

Turkcell T-Fit kampanyalı tariflerle satın alınabildiği gibi peşin 119 TL'ye de edinilebiliyor. Fiyatının daha uygun olmasını beklerdik. Zira piyasada oldukça iddialı modeller var.

Kimler Almalı

Formuna dikkat edenler ve sağlıklı uyku için uyku takibi yapmak isteyenler tarafından kullanılabilir.

Alternatifleri

Turkcell T-Fit'e alternatif olarak Misfit Shine ve Sony SmartBand'i önerebiliriz. Özellikle sualtında da kullanabileceğiniz bir bileklik arıyorsanız Misfit Shine size göre olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Turkcell T-Fit
Ürün Markası Turkcell
CHIP Online Notu
67
Ekran 0.49 inç OLED
Uyumluluk Android 4.3 ve üzeri
Bağlantılar Bluetooth 4.0, microUSB
Suya Dayanıklılık Yok
Pil Ömrü 3 gün
Ağırlık 18 gr.
Okuyucu Yorumları