Yepyeni Türkçe oyunlar geliyor!

Oyun piyasasında Türkçe oyunların eksiğini hisseden sadece siz değilsiniz. İşte dev bir adım!

Türkçe oyunlar geliyor!

Bilindiği gibi son yıllarda Türkiye'nin bilgisayar oyunları piyasası hızla gelişiyor ve oyunlarla ilgilenenler sadece çocuklar değil; birçok yetişkin de bilgisayar oyunlarına karşı büyük ilgi duyuyor. Ama şu da bir gerçek ki, şu an Türkiye'de Türkçe bilgisayar oyunlarının sayısı sadece bir kaç tane, hatta istisna niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. İngilizceye hakim olmayan oyun severler, oyunların çoğunu sırf İngilizce bilmemeleri nedeniyle oynayamıyor, oynamaya başlasa da zevk alamıyor.

Oyun piyasasının yeni oyuncusu Migra ise sadece ve sadece bilgisayar oyunlarını Türkçeleştirerek piyasaya sürmek için düğmeye basmış durumda.

Oyun severlerin beğenisine ilk etapta 6 oyun sunulacak: Bunlardan 4'ü en yakın zamanda piyasada olacak, diğer 2'si de bir kaç hafta sonra... İlk 4 oyunun isimleri şunlar: "Miss Şık", "Gluk'oza Aksiyon", "Kızdır Bakayım. Ofiste" ve "Kızdır bakayım. Tatilde".

Oyunları tanıyalım...

Oyunları tanıyalım...

Bilgisayar oyunlarını erkekler oynar diye yanlış bir kanının var olmasına rağmen, "Miss Şık" genç hanımlara yönelik bir oyun. "Gluk'oza Aksiyon" ise aksiyon oyunları arasında ilk çıkacak olan Türkçe aksiyon oyunu.

"Kızdır bakayım. Ofiste" ve "Kızdır bakayım. Tatilde" oyunları ise bilgisayar oyunları için bir ilk niteliğinde; bunun nedeni ise benzer oyunların İngilizce olması ve çoğu kişi için nasıl oynanacağının bilinememesi. Ama artık her şey basit ve anlaşılır. Oyun kahramanınız değişik şakalar yaparak komşusunun tepesini attırmaya çalışıyor.

Çok yakında İkinci Dünya Savaşı konulu "Subaylar" ve herkesin çocuk masallarından bildiği "Sinbad. Sihirli Zencefil" oyunları da kullanıcılarla birlikte olacak.

Ayrıntılı bilgi için: www.migra.com.tr

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları