100 kat daha uzun giden pil!

10 değil, 20 değil' Yeni teknolojiyle mobil cihazlara kullanılan piller 100 kat fazla enerji verecek

100 kat daha uzun giden pil!

İllinois Üniversitesi'nden Profesör Eric Pop birçok mobil kullanıcısını şu sözleriyle can evinden vurdu; "Her gece şarj cihazlarıyla uğraşan kişilerin, bataryalarının haftalarca veya aylarca çalışabilecek dizüstü bilgisayarlar ya da cep telefonları istediğini düşünüyorum." Bu sözlerin ışığında Pop ve takımı daha hızlı ve 100 kat daha az enerji harcayan yeni bir dijital teknoloji buldular.

Pop'un takımı şu an kullanılan teknolojiden 100 kat daha az güç harcayan yeni teknolojiyi boyutlara odaklanarak ortaya çıkarttılar. Bildik metal kabloların yerine Pop'un takımı, karbon nanotüpler kullandı.

"Nano ölçülerdeki bağlantıları kullanarak çok daha küçük güç kullanımına ulaştık. Bir uygulama çalıştırdığınızda ya da MP3 açtığınızda piliniz tükeniyor. İnsanlar telefonları yalnızca aramak için kullanmadıklarından dolayı veri depolamak ve enerjiyi geri kazanmak çok önemli." Şu an kullanılan cihazlarda bu teknolojinin kullanılabileceğini söyleyen Pop ayrıca 100 kat az güç kullanımının sınır olmadığını ve bunu biraz daha arttırmak için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Okuyucu Yorumları