23 Nisan'da dünya çocuklarını ağırlayacak!

Türk Telekom, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan'a işte böyle hazırlandı!

Dünya çocuklarını ağırlayacak

Türk Telekom'un 6 yıldır ana sponsoru olduğu TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri bu yıl İzmir'de düzenleniyor. Türk Telekom, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklara bu yıl da coşkulu ve unutulmayacak bir şenlik yaşatacak.

TRT tarafından 1979 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen ve 6 yıldır Türk Telekom'un ana sponsorluğunu üstlendiği, 15-23 Nisan tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek olan TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri'ne bu yıl 45 ülkeden 750 çocuk katılacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklar yerel kıyafetler ve folklorik danslar eşliğinde çeşitli gösteriler gerçekleştirecek.

Barışı temsil eden bu önemli etkinlik çerçevesinde İzmir'deki şenlik alanında dünya çocuklarının İzmirli kardeşleriyle birlikte keyifli vakit geçirebileceği birbirinden eğlenceli oyun ve aktiviteler hazırlandı. Geçen yıl Konya'da olduğu gibi bu yıl da festival alanına gelen çocuklar karşılarında bir "çocuk ülkesi" bulacak. "Çocuk Ülkesi"nde bulunan Türk Telekom etkinlik alanında bütün çocukları hoşça vakit geçirebilecekleri oyunlar, ödüller kazanabilecekleri yarışmalar, yiyecek ikramları, palyaço ve animasyon gösterileri gibi eğlenceli etkinlikler bekliyor. Ayrıca etkinlik alanında TRT 4 çocuk kanalında yayınlanan çizgi filmlerdeki çocukların sevgilisi Pepee, Keloğlan gibi karakterler çocuklarla birlikte oyunlar oynayarak fotoğraf çektirecekler.

Anıtkabir, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan ziyareti gerçekleştirildi

Etkinlikler kapsamında 17 Nisan Çarşamba günü Ankara'da Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ziyaret edildi. Etkinliklere katılan 14 ülkeden 14 çocuk, Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in katılımı ile öncelikle TRT binasında öğle yemeği yediler, ardından Türk Telekom kampüsünde kendileri için düzenlenen akşam yemeğine katıldılar. Yemeğe katılan çocuklar palyaço ve animasyon gösterileriyle eğlenceli saatler geçirdiler.

Okuyucu Yorumları