9 yıllık yolculuğun sonunda Pluton'a ulaştık!

İnsanoğlu, 9 yıllık yolculuğun sonunda cüce gezegen Pluto'ya ulaşmayı başardı! İşte ilk kare...

Nihayet Pluton'a ulaştık!

İnsanoğlu, sonunda Pluton'a ulaştı. NASA'nın hesaplamalarına göre 9 yıl önce fırlatılan New Horizons uzay aracı, Salı günü 6:49 (CDT) itibariyle gezegene şimdiye kadarki en yakın mesafesine ulaştı.

Pluton'a 12.500 km uzaklıkta bulunan New Horizons, bu noktadan sonra cüce gezegenden fotoğraflar çekip dünyaya göndermeye başlayacak. Ancak ilk fotoğrafları görmemiz, birkaç saat alabilir.

New Horizon'un bir piyanodan büyük olmayan parçası, soğuk gezegene doğru saatte 48.280 km hızla yol kat etmeye başlamış durumda. Birkaç saat içinde Pluton'un yüzeyinden detaylı fotoğraflar karşımızda olacak, ancak şimdilik birkaç saat önce gönderilen bu fotoğrafla idare etmek zorundayız:

9 yıllık yolculuğun sonunda Pluton'a ulaştık!

Bu gelişme, uzay keşfi açısından da bir devrin sonu anlamına geliyor. ABD, Pluton'a ulaşarak güneş sistemimizdeki tüm gezegenleri ziyaret etmeyi başaran ilk ülke olmayı başarıyor.

İnsanoğlunun Pluton'dan edineceği birçok bilgi var - buna güneş sisteminin ilk zamanları dahil. Tüm bu bilgilerin toplanıp dünyaya gönderilmesi ise yaklaşık bir yıl sürebilir.

Okuyucu Yorumları