Vista: Service Pack 2'yi şimdi kurun

Vista SP2'nin öncül-beta sürümünü indirip denemeniz mümkün. Linkler ve anlatım burada...

Vista SP2'yi şimdi deneyin

Birkaç gün önce Microsoft'un Vista için ikinci bir hizmet paketi üzerinde çalıştığını ve ilk beta sürümünü testçilere gönderdiğini duyurmuştuk. Şimdiyse tüm Vista-kullanıcılarının SP2'nin öncül bir test sürümünü kurabileceği ortaya çıktı.

Bu iş için kayıt defterindeki bazı girdileri değiştirmeniz gerekiyor. Hatırlarsanız aynı yöntemle SP1'in de beta sürümleri elde edilebiliyordu. Gerekli değişiklikleri yapıp Windows Update uygulamasında yeniden güncelleştirmeleri arattığınızda Service Pack gözüküyor. Başlamadan önce şunu unutmayın: Kuracağınız sürüm bir ön-betadır, yani öncül bir test sürümü. Günlük işlerinizi yaptığınız bilgisayarınız için düşünülmemiştir, zira birçok hatası olabilir.

Yine de SP2'ye göz atmak istiyorsanız kayıt defterinde gerekli değişiklikleri yapacak olan batch dosyasını buradan indirin. Zip arşivi içerisinden çıkaracağınız dosyaya sağ tıklayıp yönetici haklarıyla çalıştırın. UAC diyalogunu onayladıktan sonra kayıt defteri uygun şekilde değiştirilecektir. Sistemi yeniden başlattıktan sonra güncelleştirmeleri denetleyin. "Vista SP2 Servicing Stack Update" listede gözükmeli. Bunu yükleyin ve sonrasında sisteminizi yeniden başlatın. İkinci kez güncelleştirmeleri denetlediğinizde 269,9 MB büyüklüğündeki gerçek Service Pack (Vista SP2 Build 16489) listede gözükecektir. Bunu da kurduktan sonra sisteminizi bir kez daha başlatın ve Windows Vista SP2'yi kullanıma hazır hale gelsin.

Vista SP2'nin bu öncül-betasının içeriği hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.

Not: İlk beta sürüm olduğu için yüksek bir ihtimalle dil desteği kısıtlı olacaktır. Kesin sonuç almanız için İngilizce bir Vista sürümünde deneme yapmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer Vista Ultimate kullanıyorsanız uygun dil paketiyle görüntü dilini İngilizce yapabilir ve betayı deneyebilirsiniz.

Download: Batch-dosyası

Okuyucu Yorumları