ABD'de Mac'in liderliği kanıtlandı…

Amerika'da kurumsal pazarda Mac kullanımı PC'lere göre büyük üstünlük sağlamış durumda.

Mac'ler PC'leri eziyor!

10 işletmenin 8'i Mac kullanıyor. Geçen hafta yayınlanan bir araştırmada Amerika'da işletmelerin %80'inin Mac kullandığı ortaya çıktı. Bu rakam, iki yıl önce elde edilen sonuçların yaklaşık iki katı. Yankee Group araştırma şirketi, 2006 yılında Mac kullanımının %47'de olduğunu saptamıştı.

Araştırmacı Laura DiDio, Apple'ın kurumsal pazara yönelik özel herhangi bir strateji uygulamamasına rağmen iş yerlerindeki Mac kullanımının artmasını etkileyici olarak nitelendiriyor. DiDio'ya göre bu devam edecek bir trend.

Araştırmaya katılan şirketlerin %21'inde 50'den fazla Mac bulunduğu belirtiliyor. DiDio, eskiden bu adedin birkaç taneyi geçmediğini, artık Apple'ın kurumsalda büyükler ligine geçtiğini söylüyor.

Şirketler Mac bilgisayarlarda Windows çalıştırabilme imkanının bu tercihi yapmalarında etkili olduğunu belirtiyorlar. Araştırmaya göre katılımcıların %28'i Windows'u sanal bir makinede kurarken, %22'lik bir kesim Boot Camp kullanarak bilgisayarlarını Mac OS X veya Windows ile başlatıyorlar.

DiDio, Machintosh donanım ve yazılımlarının güvenilirliğinin kurumsal tercihlerde büyük rol oynadığınına altını çiziyor. Fakat henüz Mac OS X için Windows'da olduğu kadar geniş bir kurumsal yazılım seçeneği olmaması, şirketleri Apple'dan uzaklaştıran bir faktör.

Okuyucu Yorumları