Ağustos ayının yıldızları

Ağustos ayında raflardaki yerini alacak olan 22 farklı cep telefonunu sizler için bir araya getirdik

Ağustos'un yenileri...

Omnia Sürprizi

W980'den 6210 Navigator'a 22 yeni cep telefonuSamsung Ağustos'a Windows tabanlı akıllı telefonu Omnia ile girerek, Nokia ve Apple'a rakip olduğunu ortaya koyuyor. Sony Ericsson ise Ağustos'ta müziğe odaklanmış durumda.

Yeşillikler içinde yürürken, kaliteli müziğin kendisine eşlik etmesini herkes ister. Sony Ericsson W980 bunu vaat eden modellerden biri. Otomobilinizle tatile çıktığınızda, Walkman cep telefonunuzda yer alan favori şarkılarınız, dahili FM vericisi sayesinde otomobilde dahi yanınızda olacak. Kendi kendisinin DJ'i olmak isteyenler için ise, Nokia 5320 XpressMusic piyasaya çıkıyor.

iPhone benzeri dokunmatik ekranlar ve GPS navigasyon sistemleri, Ağustos'un önemli trendleri arasında. HP iPAQ 914c ve Samsung i900 Omnia bunun en iyi göstergesi. Omnia'nın bu özelliklere ek olarak 5 megapiksellik bir kamerası da bulunuyor. Nokia 6210 Navigator ise dokunmatik ekran eksikliğine rağmen, pusula fonksiyonlu navigasyon sistemi ile yaya iken bile yönünüzü kolayca bulmanızı sağlıyor.

22 Model Bir Arada

Galerimizde, 22 yeni modeli sizlere tanıtacağız. Devam eden sayfada ise, bunların içinden bizim favorimiz olmayı başaran 5 modeli tanıtıyoruz.

CHIP Online Tavsiye Eder: Top 5

En çok beğendiğimiz 5 model, cep telefonu değişimi için bizleri ikna etti. Uyarmalıyız, hedeflerinde siz de varsınız.


CHIP Online Tavsiye Eder: Top 5
Samsung SGH-i900 (Omnia)


Dokunmatik ekran, GPS, 5 megapiksel kamera: Samsung, i900 ile tam donanımlı bir Windows telefonu yaratmış. Omnia takma adıyla i900, dağıtım ve tedarik konusunda sıkıntılar yaşayan iPhone 3G'nin şovunu gölgede bırakmayı hedefliyor. Geriye sadece, Samsung'un bu yıldızı Ağustos içerisinde piyasaya sürüp süremeyeceğini beklemek kalıyor.


Fiyat: 650 Euro (Yurt Dışı)


Nokia E71CHIP Online Tavsiye Eder: Top 5


Nokia'nın dokunmatik ekranlı modeli için hala beklemeniz gerekiyor. Ekranı dokunmatik olmasa da, E71, uzun özellik listesi ile hala oldukça çekici. QWERTY klavye, GPS, WLAN, HSDPA gibi özellikleri şık ve ince bir gövdede toplamayı başaran E71'de, görevler ve uygulamalar arası geçişleri, ana ekrandan değiştirme imkanı sunulmuş.


Fiyat: 460 Euro (Yurt Dışı)


CHIP Online Tavsiye Eder: Top 5Sony Ericsson W980


Sony Ericsson'un yeni Walkman telefonu W980, kapağının altında müzik arşiviniz için 8 GB'lık bir hafıza saklamakta. Dahili FM vericisi, telefonunuzdaki şarkıları otomobilinizin radyosundan dinlemenizi sağlıyor. Bu, müzik telefonları için önemli ve yalnızca sayılı modelde karşımıza çıkan bir özellik. HSDPA ile W980, hareket halinde internette sörf için yeterli ve hızlı donanıma sahip. 3.2 megapiksellik kamerası, fotoğraflarınız için yeterli kaliteyi sunuyor.

Fiyat: 450 Euro (Yurt Dışı)

CHIP Online Tavsiye Eder: Top 5
Nokia 5320 XpressMusic

Yeni bir "müzik telefonu" için küçük bir servet vermek istemeyenler, Nokia 5320 XpressMusic'i kesinlikle göz ardı etmemeli. Nokia'nın verilerine göre 5320, sesli komut ile müzik dosyalarını oynatmaya başlayabiliyor. Bunun yanında N-Gage benzeri oyun tuşları ile Nokia, Sony'nin Playstation Portable'ına rakip olmayı hedeflemiş. Telefonun diğer özellikleri arasında HSDPA, 3.2 megapiksel kamera ve kapsamlı bir ajanda fonksiyonu yer alıyor.


Fiyat:
260 Euro (Yurt Dışı)


HP iPAQ 914c Business Messenger
CHIP Online Tavsiye Eder: Top 5
HP'nin verilerine göre HP iPAQ 914c Business Messenger, HSDPA ile saniyede 7.2 megabitlik bir hızla internette dolaşım sağlayabiliyor. Hızlı sörf için ülkemizde olmayan HSDPA yerine WLAN'ı da tercih edebilirsiniz. Windows tabanlı akıllı telefonda, GPS navigasyonu özelliği de unutulmamış. 3 megapiksellik kamerası ile iPAQ 914c Business Messenger, fotoğraf ihtiyaçlarınıza da karşılık veriyor.

Fiyat: 1050 YTL

Okuyucu Yorumları