AMD'den yeni grafik kartı

AMD, yeni ATI Radeon X1900 G5 Mac Edition grafik kartını duyurdu.

AMD'den grafik kartı

AMD bugün yaptığı bir açıklamada, işistasyonu ölçeğinde üretkenlikle olağanüstü üçboyutlu performansı birleştiren yeni ATI Radeon® X1900 G5 Mac® Edition grafik kartını duyurdu. ATI Radeon X1900 G5 Mac Edition, Power Mac G5 Quad ve Power Mac G5 Dual sistemleri için yüksek performanslı bir PCI Express grafik yükseltimi. ATI Radeon X1900 G5 Mac kartına yükseltim, profesyonel uygulama kullanıcılarına, yaratıcı potansiyellerini, yeni PCI Express tabanlı Power Mac G5 Quad ve Power Mac G5 Dual sistemleriyle doruğa çıkarma fırsatı sağlıyor.

"Apple'ın™ Final Cut Studio®, Aperture® ve Motion® gibi programları, bu kartla tam anlamıyla hayat buluyor," diyen Carbon Computing ve Carbon Sound & Picture başkanı Ron Paley, sözlerini şöyle sürdürdü: "Power kullanıcıları, yeni ATI Radeon X1900 G5 Mac Edition grafik kartının, grafik, fotoğraf ve film düzenleme projeleri için mükemmel bir seçim olduğunu fark ederken, profesyonel kullanıcılar üretkenlik anlamında önemli kazançlar elde edecek. Standart bir quad-G5 veya dual-G5 sistemle çalışanlar için vazgeçilmez olan bu kart, elbette oyuncuların da çok hoşuna gidecek."

AMD'den yeni grafik kartı

"ATI Radeon X1900 G5 Mac, Power Mac G5 Quad vesistemleri için mevcut en iyi grafik işlemci yükseltimi," diyen AMD Grafik Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Rick Bergman ise şöyle konuştu: "ATI, Mac platformundaki oyuncuların ve profesyonel kullanıcıların en eski ve kararlı destekçilerinden biridir. AMD'nin bir parçası haline gelen ATI'nin de bu kesimin ihtiyaçlarına odaklanmayı sürdürmesini planlamaktayız."

Tahmini perakende satış fiyatı 349 dolar olacak ATI Radeon X1900 G5 Mac, 36 piksel gölgeleme işlemcisi, 256 MB video belleği ve saniyede 37 gigabaytı aşan bellek bant genişliğiyle, en ileri teknoloji ürünü. Üzerinde bulunan iki DVI çıkışı ise, iki adet 30 inç Apple Cinema HD Monitörü destekleyebiliyor.

Okuyucu Yorumları