Android'li G1 iPhone'a rakip olabildi mi?

Android ile çalışan ilk cep telefonu G1, iPhone'un ne kadar yakınına yaklaşabildi? Rakamlar burada.

Rekabette son durum...

İlk olarak ABD'de ortaya çıkan ve bugün etkileri dünya genelinde halen devam eden ekonomik kriz, ülkemiz başta olmak üzere birçok ülkede şirketleri olumsuz yönde etkilerken, bazı şirketleri ise bu kriz adeta teğet geçti.

Bu şirketlerden biri olan Apple, son dönemlerde özellikle iPhone ve Mac satışlarından oldukça büyük bir kar elde etti. Mac kullanıcılarının sayısı günden güne artarken, iPhone ise bugün milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

Peki büyük umutlarla beklenen ve yeni işletim sistemi Android'li G1 telefonuyla cep telefonu pazarının tozunu attıracağı düşünülen Google, bu pazarda Apple kadar başarılı olabildi mi?

Dünyanın önde gelen analist şirketlerinden biri olan Morgan Stanley, açıkladığı son raporuna göre T-Mobile Amerika, 2008 yılının Ekim ayından bu yana 300.000 adet Google G1 model cep telefonu satışı gerçekleştirdi. Ancak aynı dönem baz alındığında iPhone, neredeyse G1'den 6 kat daha fazla satarak, yaklaşık 1.75 milyon kullanıcıya ulaştı.

Ancak Apple'ın başarısı sadece iPhone'la sınırlı değil elbette. Her ne kadar iPod, bir yıl öncesine göre geçen yılın Aralık ayında %9'luk bir pazar kaybı yaşasa da, diğer alternatif ürünlerle karşılaştırıldığında hala ABD pazarının %71'lik bir bölümünü elinde bulunduruyor.

Okuyucu Yorumları