Android Silver her an geri gelebilir!

Nexus markasının yerine düşünülen yeni Android projesi öldü sanıyorduk. Ama...

Android Silver ölmedi!

Google'ın Nexus programı, Android işletim sistemi üzerine kendi arayüzlerini ve bir dolu başlangıç uygulamasını yükleyerek telefonlarını ağırlaştıran üreticilerin aksine sade ve çok hızlı çalışan bir Android telefonu isteyen kullanıcılara telefon üretmek isteyen üreticileri hedef alıyordu. Bu telefonlar aynı zamanda Google'dan "öz evlat" muamelesi görüyor ve en yeni Android güncellemeleri öncelikle Nexus modellerine ve diğer üreticilerin "Google Play Edition" modellerine iniyordu.

Google 2014 başında, Nexus programını sonlandırarak, daha kapsamlı bir yalın Android paketi için Android Silver programına başladığını duyurmuştu. Ancak aradan geçen zamanda Android Silver'ın yöneticisi istifa etmiş, program da "rafa" kaldırımıştı. Google'den yeni gelen haberler, Silver'ın yeniden sahneye çıkacağını gösteriyor.

Nexus'tan daha kapsamlı olacak Silver programı ile sadece Google'ın seçtiği üreticiler değil isteyen tüm üreticiler Android Silver programı kapsamında yalın Android'li telefon üretebilecek ve bu da Android ekosisteminin genişlemesine yardımcı olacak.

Söylentilere göre Motorola şimdiden bir Android Silver telefonu üretmiş bulunuyor ancak telefon henüz tüketicilere tanıtılmadı. Ayrıca başka firmaların da Android Silver için sırada beklediği de haberler arasında. Peki acaba Google Nexus programını kapatıp Android Silver'a geçmek için hazır mı? Bu sorunun cevabı kısa süre sonra gelecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları