Android'de Virüslü Antivirüs Yazılımlarına Dikkat!

Google Play'den antivirüs uygulaması indirdiğinizi sanıyor olabilirsiniz. Ama aslında, virüsün ta kendisini ellerinizle bulaştırmış olabilirsiniz!

Android'de virüslü antivirüs tehlikesi!

Android için antivirüs uygulaması indirirken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü çok fazla sahte antivirüs yazılımı bulunuyor. Yeni bir araştırmaya göre, Google Play mağazasında dahi bir çok sahte antivirüs yazılımı mevcut.

Bir çoğunun tek kötü yanı hiç bir işe yaramaması olmasına karşın, aralarında gerçekten adware, veya daha da kötüsü malware (zararlı) taşıyanlar var.

Güvenlik firması RiskIQ'nun son raporuna göre, birçok Android uygulama mağazasında "antivirus" diye arama yapıldığında 6.295 sonuç gelmiş. Bunların arasından, 707 tanesi VirusTotal'ın kara listesinde yer alıyor. VirusTotal, büyük güvenlik firmalarının adware ve malware uyarılarını derleyen bir site.

Konu sadece Google Play olduğunda da durum pek parlak değil. 655 antivirüs uygulaması içerisinde 133 tanesi, yine VirusTotal'in kara listesinde yer alıyor. Bu uygulamaların bazıları adware taşırken, bazıları daha da kötüsünü, malware taşıyor.

Bu duruma bakacak olursak, yapılacak en iyi şeyin tanınmış markaların antivirüs uygulamalarını indirmek olduğu açık. Ayrıca Google'ın, Google Play üzerindeki uygulamalar konusunda daha dikkatli olması gerektiği de çok net.

Okuyucu Yorumları