Apple, Connect'i Öldürüyor

Apple, hizmetlerinden birini daha, sessiz sedasız tarihe gömmeye hazırlanıyor!

Apple, bir hizmeti öldürüyor

Apple'ın sanatçıların durum güncellemelerine ulaşmanızı sağlayan sosyal ağ tarzı platformu Music Connect, yolun sonuna geliyor. Firma, sanatçılara gönderdiği bir uyarıyla artık içerik paylaşmanın mümkün olmayacağını söyledi.

Apple şu an için Connect'in kapanacağını söylemese de, gidilen yön bunun kaçınılmaz olacağını söylüyor. Destek belgelerini güncelleyen firma, belgelerde sanatçıların Connect gönderilerinin "artık desteklenmediğini" söylüyor. Connect'in amacı sanatçıların kişisel gönderiler paylaşması olduğundan, işlevi ayakta tutmanın bir nedeni de kalmıyor.

Connect, Apple Music 2015'te çıktığında sanatçılarla daha kişisel bir ilişki kurmanızı sağlayan bir hizmet olarak önümüze sunulmuştu. Ancak çoğu sanatçı bu platformda yoktu ve Apple, geçen yıllar içinde Connect'ten pek bahsetmedi. Firma 2016'da Connect sekmesini Apple Music uygulamasından kaldırdı ve sanatçıların gönderilerini "Sizin İçin" bölümünün en altına koydu. Kullanıcılar arasında çalma listesi paylaşma ve aktivite takibi gibi işlevler muhtemelen kaldırılmayacak ancak 2019'da Apple Music Connect'in Ping ile aynı kaderi paylaşmasına şahit olabiliriz.

Okuyucu Yorumları