Apple'ın Jobs'suz geçen 1 yılı!

Apple, Steve Jobs'u kaybettiğinden beri önemli sınavlardan geçti. İşte akılda kalan 10 önemli olay.

Apple'ın Jobs'suz 1 yılı!

Teknoloji dünyası ve Apple, Steve Jobs'u kaybettiğinden bu yana çok şey olup bitti. Apple, Samsung'a karşı büyük bir patent zaferi kazanırken, Nisan'da değerine değer katarak dünyanın en değerli şirketi konumuna yükseldi. Bunun yanında şirket, EPEAT çevre standadında daha önce rastlamadığımız karar değişikliklerine imza attı. iPhone 5'in haritaları ise Apple'ın başını oldukça ağrıttı. İşte Apple, Jobs'u kaybettiğinden beri 12 ay içinde şirketin yaşadığı en önemli olaylar.

iPhone 4S satışları patladı (10 Ekim 2011)

Apple'a göre iPhone 4S'in ön siparişleri, ilk günde 1 milyona ulaştı. Böylece iPhone 4'ün rekoru kırılmış oldu. İlk üç günde ise 4 milyon iPhone satıldı.

E-kitap karteli mi? (12 Aralık 2011)

Avrupa'daki regülatörler, Apple'ı ve 5 kitap yayımcısını e-kitapların fiyatlarını ayarladıkları gerekçesiyle suçladı. Birkaç ay sonra benzer bir dava da ABD'den geldi. Eylül ayında Apple ve 4 yayımcı, Amazon.com'a indirim izni vererek olayın 2 seneliğine kapanmasına izin verdi.

Fabrikada küçük bir sorun var (26 Ocak 2012)

New York Times'da yer alan bir makale, Çin'de Apple ürünlerinin üretildiği fabrikalardaki çalışma koşullarının kötü olduğunu ortaya çıkardı. Konu, sene boyunca Apple'ın başında dolandı durdu.

Yeni iPad ısınıyor mu?

Yeni iPad ısınıyor mu?

Yeni iPad ısınıyor mu? (7 Mart 2012)

Yüksek çözünürlüklü yeni iPad, tüketici raporlarına göre aşırı ısınıyordu.

Artık Ivy Bridge var (11 Haziran 2012)

Apple, Intel Ivy Bridge işlemcili, 15.4 inç Retina ekranlı MacBook Pro'larını tanıttı.

Donanım patronu gider gibi oldu, gitmedi (28 Haziran 2012)

Apple'ın iPhone, iPad ve diğer ürünlerinden sorumlu baş donanım mühendisi Bob Mansfield, emekli olma planlarını açıkladı. Ancak Mansfield, 2 ay sonra kararını değiştirdi ve şirkette kalmaya karar verdi.

Yeşil kimin umurunda (9 Temmuz 2012)

Apple, öncelikle çevresel puanlama sistemi EPEAT'den ürünlerini çektiğini açıkladı. Bu durum çevreciler tarafından endişeyle karşılandı. Apple bir süre sonra yanlış bir adım attığını kabul etti ve EPEAT'e tekrar katıldı.

Bir milyar nakit (24 Ağustos 2012)

Jüri, Apple'ın Samsung'a karşı kazandığı patent davasında Samsung'un Apple'a zararı karşılaması için 1 milyar dolar ödemesine hükmetmişti.

5 milyon iPhone 5 (12 Eylül 2012)

Daha büyük ekranlı bir iPhone 5, Apple tarafından tanıtıldı. Telefon, büyük bir yenilik getirmediği için bazı çevreler tarafından eleştirildi ancak Apple yine de bir haftada 5 milyon iPhone 5 satmayı başardı.

Apple Maps yolunu şaşırdı (28 Eylül 2012)

Apple CEO'su Tim Cook, yeni harita hizmetindeki hataları kabul etti ve kullanıcılara Google Maps gibi diğer harita hizmetlerine nasıl ulaşabileceklerini kabul etti.

Okuyucu Yorumları