Apple mafya için mi çalışıyor?

Apple, FBI, araba tamircisi ve İtalyan mafyası; tarihin en absürt davasında sanık sandalyesinde...

Böyle komedi görülmedi!

Ali Güngör - Halil Mollaoğlu

Beverly Hills'ten Gregory McKenna şu sıralar ABD'de BT branşıyla ilgili açılabilecek en absürt davalardan birine sebep oldu: Davacı, Apple'ın İtalyan mafyasıyla gizlice anlaşıp iPod'lara yerleştirilen ufak bir alıcıyla insanların bilinç altına ABD mafya örgütü Cosa Nostra'yla ilgili gizli mesajlar gönderdiğini iddia ediyor.

Davacı Gregory McKenna 124 sayfalık bir şikayet dosyası oluşturdu. Dosyada yazdığına göre İtalyan Mafya'sı onu Missouri'deki Velvet isimli bir gece kulübünde ölümle tehdit etmişti. McKenna bu "gölge mafyayla" çalışmayı reddetti; çünkü örgüt, mankenleri bazı cinsel eylemler gerçekleştirmeye mecbur tutuyordu.

Mckenna'ya reddedemeyeceği bir teklif yapan Mafya eğer Bossmodels'de mankenlik yapmazsa onu öldüreceklerini söylemiş. Birkaç hafta sonra Mafya evine uğrayınca polise şikayette bulunmuş. FBI'a da başvuran McKenna'ya polise gitmesi söylenmiş. Ancak daha işin ilginç kısmına yeni geliyoruz.

Mafya evine, iş yerine, aracına, kiliseye yerleştirdikleri yasadışı iletişim cihazlarıyla tacizde bulunmaya başlamış. A-1 Özel Dedektiflik şirketinden bir dedektif kiralayan McKenna evini aratmış.

Asıl komedi bundan sonra başlıyor... İkinci sayfaya buyurun...

Ve tüm saçma iddialar bundan sonra başlıyor...

Ve tüm saçma iddialar bundan sonra başlıyor...
Mafya ve iş ortakları (!) iş başında...

Arabasından gelen seslerden araba tamircisinin de işin içinde olduğunu anlamış. Daha sonra bir dinleme cihazı detektörü alarak şüphelerinin doğru olduğunu anlamış. Peki Apple'a nereden bulaşmış?

eBay'den aldığı iPod Shuffle'ın kendisini tehdit etmek için özel olarak üretildiğini fark ettiğinde! İfadelere göre iPod'larda şarkı oynatılırken arka planda sessizce "I'm going to kill him" (onu öldüreceğim) gibi tehditler savruluyormuş. Sonra işin içine iPod Mini, iBook G4, PowerBook G4 ve aracındaki dahası annesinin aracındaki ses sistemlerinin de kendisine karşı komplo içerisinde yer aldığını anlamış.

Bu deli saçması öyküyle dava açan adam her davalıdan 1 milyon dolar tazminat istiyor. Öyküsü büyük olasılıkla akıl hastanesinde son bulacak.

Okuyucu Yorumları